Zateplenie strechy slamou

Zdravím, máte niekto skúsenosti zo zateplením strechy slamou. V zahraničí sa to používa pomerne často tak ma to zaujalo.
Odpovedať
@dominik_bartos62 zo slamou nie, ale zo senom áno. Používalo sa to na dedinách asi 80 rokov dozadu. Začiatkom zimy super, začiatkom apríla už nič moc...
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik_bartos62 kolega myslel zateplenie pri ktorom sa na strop naložila slama a postupne do jari spotrebovala na podstielku alebo kŕmenie, Vy ste mysleli izoláciu stabilnú, vloženú medzi trámy alebo krokvy. Medzi trámy je to zbytočné, tam stačí uzavrieť priestory, medzi krokvy treba riešiť upevnenie. Ako materiál je použiteľná každá porézna hmota, organické treba chrániť pred požiarom, pri spracovaní sa striekajú protipožiarnym prostriedkom pre zníženie horľavosti.
Odpovedať
@jan45 @stefanby Mal som na mysli klasickú stabilnú izoláciu pri ktorom sa dá parozábrana, natlačili sa čo najtesnejšie balíky (krajné sa rozviazali), a na to sa dala dka mazanica z blata tuším a paropriepustná fólia. Čítal som že v Rakúsku v Nemecku a podobne sa to používa aj pri novostavbách. Dokonca sa to zvykne používať aj ako zateplenie striech kde sa balíky natlačia do drevenej konštrukcie.
Odpovedať
známi stavali asi dva roky dozadu dom a celý ho smerovali na takéto prírodné materiály. nie som si istý, ale zdá sa mi, že celý ho zateplovali takto.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?