Zateplenie strechy bez podbitia

Dobrý deň, môžem poprosiť radu, môžem zatepliť strechu v podkrový keď ešte nemám spravenú fasádu- ani podbitie, neznehodnoti vlhkosť, alebo vietor vatu, ktoru bude z vonku vidieť? prípadne ešte niejaké iné závady,Dakujem za odpovede.. :)
Odpovedať
Izolant z vonka nema byt co vidiet, ma ho chranit paropriepustna poistna hydroizolacia ak nan nenavazuje napr zateplenie fasady.. Ak toto zabezpecis nemas sa coho bat.
Odpovedať
zvonka som myslel ze ho bude vidiet z pomurnici.. ked sa bude zateplovat polystyrenom tam to naviazem aby nevznikla fuga.. ale dovtedy, dokym tam nebude polystyrena ani teda podbitie sa bojim, aby vlna nenavlhla zvonku a neznehodnotila sa..
Odpovedať
Ak na ňu nebude priamo pršať, nič sa jej nestane. Ak napriek tomu nejako zvlhne, tak zase uschne a nijako sa neznehodnotí
Odpovedať
takže môžem teda kludne teraz zacat zateplovat podkrovie a potom z jari zateplovat dom. a co potkany a myši, nedostanu sa mi tam?
Odpovedať
Potkany, keď tam budú chcieť ísť, tak sa prehryzú aj cez betón
Odpovedať
vdaka, takže sa toho teda už nebojim.. inak na povalu- pochodznu časť nad kliestiny/podkrovie mám dat radsej obyčajne dosky cca 2cm.(a fugy? ake?). alebo radsej osb dosky.. a co paropriepustnu foliu pod to ? ako by ste poradili vy?
Odpovedať
@tomas9926 Fóliu netreba žiadnu. Paropriepustná hydroizolácia sa dáva len tam, kde hrozí kondenzácia alebo zatečenie vody, napr. pod plech. Ja mám na betóne 40 cm mäkkej vlny a tam, kde potrebujem chodiť som urobil rám zo strešných lát a na tom sú obyčajné dosky. Dával som ich surové a po uschnutí tam sú asi polcentimetrové medzery
Odpovedať
vdaka za vsetko.. urcite este budem nieco v buducnosti potrebovat tak napisam. vdaka
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?