Zateplenie šikmín - čím?

Ahojte rozhodujem sa, aký materiál kúpiť na zateplenie šikmín podkrovia. Medzi krokvy a klieštiny, pod krokvy a klieštiny. Pôvodne boli krokvy a klieštiny 18cm a po zoschnutí sú cca 17cm. Chcem dať dve rovnaké vrstvy, buď 2x18cm alebo 2x 16cm. V projekte mám 30cm vaty celkove. Medzi krokvami a klieštinami je cca 80-90cm medzera. Poistná paropriepustná fólia je Delta Vent N, kontaktná. Strašia ma, že všetky rolované vaty sa po rokoch spľasnú... Takže čo si vybrať, aby aj peňaženka nezaplakala.... rolky Unifit 037, Naturoll 040, Uniroll Plus, Domo Plus alebo doskové, ale tu sa nevyznám v typoch. Väčšina má šírku 1,2m, čo znamená u mna veľa odpadu, ktorý asi treba nejako napchať do medzier. Ktorá izolácia po XX rokoch zaručene nespľasne?
Odpovedať
o splasnuti som este nepocul, ale nehovorim ze to nie je mozne. Zatial co som videl aj vratane mna kazdy zateploval s vatou rolovanou. Otazne je o kolko by sa zhorsili vlastnosti vaty po rokoch a ci to stoji za tie naklady ked sa ide davat > 30cm. S vatou sa da pekne robit, zaplnit medzery. Nehovoriac o tom ze doskova vata je ovela drahsia. Penazenka sa trosku potesi ak sa zvoli dekwool, je trocha lacnejsi. (2druhy lambda 0.35 a 0.39 myslim)
Odpovedať
@henry_sk deti sa strasia strasidlami napr. A uz som dospeli a ziadne som nevidel... Rotaflex 035, dekwool 035je to totozny vyrobok za super cena/vykon.
Odpovedať
Vďaka za odpovede. Ešte mám v ponuke URSA Silver 039 Ako som pozeral ceny, rolky s lambdou 0,35 sú oproti 0,39 drahšie o min. 30%. To sa moc neoplatí, ak nenaháňam ušetrenie hrúbky izolácie. A čo sa týka strachu zo "zpľasnutia" hrúbky časom, vraj to je problém skôr sklenenej vlny. A navyše ešte zvykne v šikminách a stenách izolácia sadať nižšie, zošuchávať sa. Preventívne napchám viac, natlačím viac na seba. Už aj tak dávam 18tku izolácie do 17cm priestoru.
Odpovedať
@henry_sk Ahoj ak ti môžem ja poradiť z mojej skúsenosti keďže práve dorábam podkrovie, tak ja som dával vatu knauf naturoll pro je 0,39 samozrejme že 0,35 je vata hustejšia a kvalitnejšia ale aj cenovo úplne niekde inde. Ale tato knaufka je za výborný peniaz, robí sa snou dobre, oproti rotaflexu z toho kasles ako tuberak aj strašne kuše. Mal som to rok iba zavatovane bez parozabrany a vata tam bola tak ako som ju tam dal teraz už tam mám celé zaklopene, či to tak bude aj za 30 rokov to ti poviem za 30 rokov. Dával som tak ako ty 30 cm na šikminy a na strop na kliestiny som dával 40cm. Boli tu majstri čo mi hovorili to musíš dať minimálne 40 a 50 a niektorí aj 60. Keď máš priestor tak fajn ale ten som ja nemal tak som dal toľko koľko som mohol dať. A je tam tak teplo že som tam celu zimu nekuril a bolo tak 22 stupňov. Teplo vystúpalo cez strop z prízemia takze na zimu je to super. Jedna vec je ale istá že ak máš na streche plech ako ja tak miesto drahej vaty si odlož korunky na klímu lebo bez nej tam v lete neprezijes. To by si tej vaty musel dať asi meter. Pri skridli takýto problém nevznika, alebo určite v menšom rozsahu. Ak máš moc prudký sklon že tam ta vata bude skoro na stojaté tak by som išiel do vaty knauf akustik board používa sa to do zvislých konštrukci, ja som ju dával do priečok. Sú to platy 120x60 Ak by si chcel niečo poradiť alebo sa opýtať kľudne mi napis správu.
Odpovedať
Profilova fotka
@henry_sk TAkto sa dotepľuje z exteriéru, keď máš rozobratú strechu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?