Výklopné schody do podkrovia za rozumnú cenu

Zdravim, viete mi poradit nejake dobre vyklopne schody do podkrovia za rozumnu cenu s tym aby boli parotesne a tepelne izolovane ? Vsade nachadzame len take klasice ktore nemaju poklop nejako tesny a sice su aj vo variatne s vekom kde je 2-3cm styrodur ale nepovazujem to za dostatocne a s prihliadnutim na fakt ze tie dvierka netesnia je tam ta izolocia aj docela zbytocna.. Bude to do neobyvaneho krovu z interieru bungalova ciez preto parotesne aj zaizolovane (izolaciu viem spravit sam pripadne ked je niejaky model co je na to nejak ovhodne konstrukcne pripraveny ano tesnost par si vyzadujem uz kvalitnejsie schody.. Dakujem
Odpovedať
@jolaus100 Neskusal si pozriet napriklad schody fakro na tento styl? Tie maju v roznych prevedeniach a sa mi zda, ze aj tepelne izolovane, len treba to pozriet tie typy, lebo som si nie moc isty :)
Odpovedať
@vackoo no idem skusit pozriet tu znacku som si nevsimol.. (idealne by som zobral nieco overene)
Odpovedať
@jolaus100 Ja som ich videl prvykrat u znameho, ked sme boli na kolaudacii domu, on daval kovove a vravel, ze je to fajn riesenie. Vies si nastavit dlzku podla toho jak ti treba a aj si vybrat typ podla svojich poziadaviek :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Nikdy to nebude mat vlastnosti okoliteho zateplenia ja som dal a musel som na ne zvrchu polozit este polystyren inak sa robil kondenz a dnes by som uz dieru nedaval naco aj ... vyhovorka ze na ulozny priestor je pre mna slaba lebo co tam raz das uz nikdy nevyberies a zabudnes ze to tam je ... par domov som uz pochodil a kazdy priznal ze je to len skladisko a ciste zhromazdovanie.
Odpovedať
@wolodymyr ok ale vstup na povalu potrebujem.. min nech viem co sa tam deje ide mi tak komin chcem vidiet ci tam nieco nepleniveje.. neviem si predstavit ako by som zaizoloval strop a uzavrel cely strop na finis bez priechodu.. preto urcite schody ale ake.. pozeram na tie Fakro a lwt vyzera ze je to to co hladam.. uz len nejaku realnu skusenost
Odpovedať
@jolaus100 Fakro lwt je ok, aj ja som vybrala tieto v rozmere 120x70 cm a spokojnost.
Odpovedať
@zuzimia super a mas ich tiez tak ze do neobyvaneho krovu ? zaujima ma ta tesnost, mali by mat 3 tesnebia, ci to dobre dolieha a tesni.. dakujem (videl som aj take kde zamok mal volu pol cm )
Odpovedať
@jolaus100 Su do neobyvaneho podkrovia, zatial som ziadny problem nepostrehla.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mam LTK a som spokojny, tesnenie nevyzera nic moc, ale zda sa ze funkciu plni. (ziaden kondenz, co sa o nenastavenych oknach povedat neda...) K tomu som dostal izolacnu striesku http://www.dachmat.sk/katalog/product... ktoru by som vsak za tu cenu radsej svojpomocne vyrobil. Je tiez super.
Odpovedať
Nejaku dodatocnu izolaciu sa chystam vyrobit aj ja, ale az na jar. Predsa len, aj ked su tie schody zateplene, neda sa to porovnat s ostatnou izolaciou v strope.
Odpovedať
@jolaus100 Ja mám do podkrovia sklápacie schody Dolle clickfix 76 a všetko je ok, sú to kvalitné sklápacie schody a ich montáž je jednoduchá, odporúčam. Rozmýšľal som nad oceľovými kvôli vyššej nosnosti, ale tieto drevené sú dostatočne pevné a som rád, že som nešiel do ťažších oceľových. Mám ich síce v uzavretom schodisku oddelenom dverami od ostatných miestností, ale tesnia fakt dobre. A ak budeš chcieť tak sa dá ešte aj zo strany povaly dodatočne urobiť jeden poklop z osb a vytunovať ďalšou tepelnou izoláciou. Inak dlhšie som hľadal seriózneho predajcu, lebo viacerí majú tie schody s výrazne vyššími cenami. Nakoniec som kúpil tu: http://www.estrechy.sk/Podkrovne-stro...
Odpovedať
Kúpil som najlacnejšie z merkúra :-) a z vrchu dal 20cm vlny,akú mám na celej povale. Keďže tam idem tak 2x za rok nevadí,že pri sklopení musím tú vlnu zložiť a potom zasa dať späť. Vlhkosť sa nezráža. Priestor medzi rámom schodov a pôvodným otvorom v povale /boli tam bežné drevené schody,ale v špajzi mi zavadzali/ som zastriekal penou, zospodu fugu olištoval. Ako píše knedlík hore presne nad druhým poklopom z osb zatepleným zvrchu eps som uvažoval,ale moja lenivosť ma presvedčila,že netreba,keďže to funguje ako je... ;-) Ak to tak chceš,stačí zvrchu po obvode spraviť rám z hranolov a dvere z OSB na obyčajné pánty ,ale tú vlnu by som tam aj tak vložil.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jolaus100 Ja som dal kovové schody LMK pre väčší pocit istoty - majú deklarovanú vyššiu nosnosť. Poklop je tesný, je tam gumené tesnenie, ktoré neprepustí z povale chlad. Poklop má 3 cm, ale sú myslím, aj hrubšie. Ak by si predsa len chcel väčšiu izoláciu, tak si stačí dokúpiť vrchný nástavec s dvierkami LXW. Potom už žiadna zima dole neprenikne.
Odpovedať
@chrobak7 Ten ram okolo toho vylezu si len namaloval.Lebo my sme okolo vylezu ked sme malovali sadros tak aj tadial ale sa nam to akosi okolo zacalo ako keby praskat a vznikla nam tam mala spara okolo celeho.A preto pisem ci mas to iba obielene alebo si okolo vylezu daval niaky tmel alebo silikon a potom maloval.lebo mas ho pekne spojeny s farbou.
Odpovedať
Fakro druhe najlacnejsie , a zhora mam uz druhy rok "docasne" zatku z 20 cm eps ako hovorim malo to byt "docasne riesenie" ale ako kazde docasne riesenie na stavbe je trvale :) ale chystam sa este v tomto zivote to presne vyrezat z xps zlepenym z eps ked bude cas :-)
Odpovedať
@petka456 ma tam original listu
Odpovedať
@vader100 Tu listu tam mam aj ja ,ale pri otvarani sa nam okolo tej listy spravili praskliny a zo spodu to vidim ze je medzi tou listou a plafonom medzera ze nemam to take pekne ako chrobak.
Odpovedať
@petka456 medzi listou a plafonom medzera? ved sdk je zasunutepodlistou ci?
Odpovedať
@vader100 cize maju taky ten zvyseny "komin" nad zlozenym rebrikom a tam si to zalozil tym ESP ?
Odpovedať
nie nemaju.ja mam chody na spodku polmetroveho stropu cize tam nad schody vosiel stupel z eps,,mas to tu na fore pofotene podobne "volovinky" ako mam ja od inych ak pozries :)
Odpovedať
@petka456 Bude to asi tým, že ja mám železobetónový strop a nie SDK. Presný postup si už nepamätám, ako som to robil, ale do tej medzery medzi rámom schodov a stropom som vlepil styrodur, ten som omietol a na to som nalepil tie lišty Mamutom. To nie sú originál lišty, tie boli úzke - neprekryli by tú medzeru. tá lišta má tuším šírku 6 cm a kupoval som ju takú v niektorom z hobby marketov - len som ich narezal.
Odpovedať
@vader100 Nie listu mame na sadrosi.Asi my to mal sadrokarton urobit ako ty pises.A co teras s tym.Dik.
Odpovedať
@chrobak7 Tak asi preto to mas take pekne ked nemas sadrros.A my sme dali tie listy co boli na schodoch.Ale dobry napad kupit sirsiu listu ,narezat a nalepit na mamuta a medzeru nam nebude vidno.Moze to takto bit.diky.Ale mas to pekne a dobre si spravil ked mas betonovy strop.
Odpovedať
@petka456 Este mas aj niaky dekel z vrchu povala.Alebo co to tam mas na 3a4 fotke.
Odpovedať
@petka456 Nie je tam žiadny dekel, iba prechod. Je to tak, ako to vidno na poslednej fotke, ktorá je fotená zhora. Na 3. a 4.fotke vidno strop povale.
Odpovedať
@chrobak7 Dik za vysvetlenie.Ale vypada to ako keby si to niakym deklom teda alebo krytom ked schadzas dole schodmi ze to za sebou zatiahnes.Ale klobuk dole nad tvojou pracou.A inac mas peknu podlahu na povale.To mas pochodzny poval.
Odpovedať
@chrobak7 tiez som kupil tieto kovove ako mas ty, chcem sa opytat, netreba tam urobit este jeden schodik hore, dobre sa vylieza? Kolko cm mas strop?
Odpovedať
@originalx Ja som nemusel dávať hore dodatočný schodík - viď prredposledné foto. Ale záleží od hrúbky stropu - ak je príliš hrubý, alebo je tam veľa izolácie, tak ten posledný schod je príliš nízko a treba tam doplniť ešte jeden. Aj samotné Fakro má v ponuke taký schod - volá sa to doplnkový stupeň LXT: https://m.internetovestavebniny.sk/p/... Strop na povale je šikmý, v najvyšších miestach - v strede - má výšku asi 205 cm.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?