Striekaná izolácia - postup

Dobrý deň, ideme prerábať podkrovie, aby sa tam dalo bývať. Rozhodla som sa pre striekanú izoláciu. len mi nie je jasné, na čo sa to vlastne strieka? dáva sa tam tiež nejaká folia? alebo priamo na škridlu? a ako je to potom s oknami? najprv sa namontujú tie? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Tu striekanu izolaciu by som si dvakrat rozmyslel. Som niekde cital, ze pri zlej instalacii sa mozu vyskotovat plesne, ze vtedy strecha nedycha. Ale toto fakt neviem s urcitostou.
Odpovedať
@indeu Najlepšie je, keď je spravený plný záklop strechy z dosiek. Potom tá pena má pevný základ, na ktorý je nastriekaná. Dá sa striekať aj na fóliu pod strešnou krytinou, ale tam je problém, že môže vyduť tú fóliu po krytinu, alebo naopak, fólia klesne váhou peny a hrúbka peny bude nedostatočná. Montéri mi hovorili, že to nastriekajú aj na fóliu, ale neradi to robia. Najlepšie je, keď má pena pevný podklad. Či to môže byť aj strešná krytina, neviem. To by som ale asi nerobil, potom vlastne urobíš zo strechy jeden monolit. @intel777 To je od agentúry JPP. Stavba nie je živá, stavby nedýcha. Len existujú paropriepustné a paronepriepustné stavebné materiály. Ak sa niečo zle nakombinuje, problém môže vzniknúť hocikde. Hoci aj pod vaňou. Samotná striekaná pena nemôže spôsobiť problémy.
Odpovedať
Ta izolaciu je paropriepustna tak Dom dycha kludne mi napiste ss a vysvetlim
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Ďakujem za reakcie. Už som sa dozvedela skladbu strechy. Škridla - late - kontralate - fólia - striekana pena - potom tie kovové montážne veci na ktoré sa upevňuje sadrokartón /medzi tým budú rozvody/. No... Uvidíme :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Môžem sa spýtať pre akú penu ste sa rozhodli, a kto Vám to realizoval? Pripadne cena? Ďakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Pre žiadnu. Dom som nakoniec predala a postavili sme nový.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?