Striekana izolacia na eternitovu strechu

Profilova fotka
Dobrý deň, Prosím o radu pri zatepleni eternitovej strechy. Je vhodné dat zvnútra striekanu izoláciu o hrúbke 20 cm? Vidíte v tom nejaký problém? 🙂 ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@marek_hercut z vnútra máš na mysli čo ? z vnútornej strany eternitu ? ak sa nemýlim, je dôležité teplo držať čo najbližšie k obytným častiam domu, ak chceš striekať penu na eternit, nedáva mi to žiaden zmysel, to skôr na podlahu podkrovia ak už izolovať.
Odpovedať
Profilova fotka
Ano z vnútornej - do budúcna možnosť zobytnenia@dominik_galaba
Odpovedať
@marek_hercut ked chcete do buducna zobytnovat tak teraz zaizolujte stropy polozenim izolacie na podlahu podkrovia. Ked raz budete robit podkrovie vymenite aj krytinu aj zateplite strechu. Toto su teraz vyhodene peniaze
Odpovedať
@marek_hercut vyhodene peniaze a vyrobene problemy.vas eternit uz len doziva,po 40-50 rokoch sa zacina lamat,bude coraz krehkejsi,pomedzi krytinu vam zafuka sneh.vy si to ani nevsimnete,a bude vam tam zatekat a pekne to hnit,doskam tym urcite ublizite,nebudu absolutne prevetravane. Ak sa nepouziva povala,roztiahnut pasy min.vaty, ak tam mate sklad,spravit rost, forsty 30tky na kant,pomedzi to vata, zadebnit doskami s fugami.
Odpovedať
Profilova fotka
@dent pôvodný majiteľ dal na eternit strešnú fóliu a na to osadil nový ročný plech. Eternit je najspodnejsia vrstva strechy (žiaľbohu) preto hľadám riešenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@marek_hercut aby ste splnili podmienky, ktoré Vám kladú predošlí prispievatelia. napnite pod a medzi krokvy fóliu (textíliu) od AZC aspoň 5 cm, a na to dajte izoláciu. krov bude prevetrávaný a izolácia funkčná, zatekanie nehrozí. Možno by tu našla uplatnenie aj obľúbená pupčeková fólia, narezať pripevniť na krokvy a laty, pupčeky k AZC (eternit)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?