Strešné okno v kúpeľni. Neprehrieva sa kúpeľňa?

V kupelni v podkrovi nam vychadza stresne okno. Chcem sa opytat,ake s tym mate skusenosti? Neprehrieva sa kupelna velmi aj mimo letnych mesiacov? V zime budeme radi,ale jar,jesen je tam ako? Zvonku pojdu rolety. A este ma zaujima ako odstranujete v zime sneh zo stresneho okna?
Odpovedať
Profilova fotka
@hoblinka13 Tvoje obavy z prehrievania sú opodstatnené... Nenapísala si však 1 veľmi dôležitú informáciu: veľkosť okna a na na ktorú svetovú stranu bude to kúpeľňové okno orientované...(?) Pokiaľ na sever, je to O.K., v prípade na východu, je to tiež ešte znesiteľné... Horšie to bude s juhom a západom. Exteriérová roleta však dokáže skutočne eliminovať negatívne javy, spojené s prehrievaním, aj o 40 - 60 %... Sneh občas napadne - a buď mu pomôžeš, alebo sa aj sám zošuchne...
Odpovedať
@leonardom orientovane bude na sever,malo by to byt znesitelne.
Odpovedať
@hoblinka13 Nemusíš sa vôbec obávať, ja mám na sever orientované 4 strešné okná, z toho 2 sú v kúpelni, mám Velux GLU - bezúdržbové. A sneh??? Pokiaľ nebývaš na Orave tak sa nie je čoho obávať. Do nejakých 5 cm snehu svetlo prechádza aj cez sneh, vetranie vyriešíš tým že otvoríš ventilačnú klapku, teplý vzduch z interieru čiastočne roztopí prípadný nahromadený sneh zo strešného okna a ten sa pomaly zošuchne. Zabudol som dopísať že mám aj 2 okná orientované na J a v týchto horučavách nepocitujem nejaké väčšie priehrevanie tejto miestnosti. Ja na strešné okná nedám dopustiť čo sa týka presvetlenia podkrovia. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Z tohto nemusis mat strach, znami to tak maju tiez, vyslo im presne medzi vanou a wc stresne okno, nemaju na nom ani rolety, maju ho orientovane na sever a velmi si to chvalia najma z pohladu presvetlenia celej kupelne. Ale je velmi dolezite si vybrat kvalitne stresne okna. ;-)
Odpovedať
@silviajak1 to ano,na oknach si davame zalezat a hlavne stresnom a samozrejme kvalitne osadenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@hoblinka13 môžem potvrdiť, že na S orientované strešné okná sa nebudú prehrievať...orientované na J,V,Z pravdepodobne áno /záleží aj od sklonu strechy a konkrétnej orientácie,príp. tienením stromami, budovami/ : proti prehrievaniu sú potom najúčinnejšie vonkajšie markízy (alebo vonkajšie kovové lamelované rolety - čo je drahšia verzia), ktoré zachytia slnečné žiarenie ešte pred dopadom cez sklo okna. V našej ponuke ich tiež môžete nájsť. O niečo menej účinné sú zatemňovacie rolety na strešné okná - tie slúžia skôr na regulovanie denného svetla.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?