Stresne okna s dvojsklom alebo s trojsklom do podkrovia?

Zdravim vsetkych, Vyberam stresne okna do podkrovia znacky Velux, no mam dilemu ci je postacujuce dvojsklo, alebo mame ist radsej do trosjkla? Pre viac detailov: podkrovie neplanujeme plne vyuzivat ako obytny priestor, skor bude sluzit ako ulozny priestor. Okna chceme dat styri velkosti 78x140cm na podorys cca 10x5m. Dakujem za vase nazory.
Odpovedať
Ak nechceš podkrovie obývať, načo tam dávaš strešné okná s ktorými budeš mať do budúcna len problémy so zatekaním, kondenzáciou, plesnením, rosením.... Buď si istá, že každé strešné okno raz začne štrajkovať. Mne konkrétne budú stačiť 1-2 žiarovky. Na to, že v podkroví sa ocitnem raz za mesiac na 5 minút budem mať zo žiarovky svetla rovnako, za pár halierov, bez ohľadu či bude deň, alebo noc, no hlavne nič z toho čo som napísal v úvode ma nestretne. A okná, ktoré nemáš, nemusíš ani umývať. :-) Ak budeš chcieť niekedy podkrovie zobytniť a budeš presvedčená, že tam chceš okná namontuješ strešné okno-alebo hneď niekoľko tam kde budeš ozaj potrebovať. Ber radu, alebo si urob podľa seba.
Odpovedať
@andymatko Koleduješ si o problémy a zbytočne vyhodené peniaze.
Odpovedať
Jasne, chapem vase pripomienky..Zial, chceme tam dat stresne okna kvoli tomu, ze to musime dat zakreslit do "Einreichplanu", cize do papierov, ktore budu ako podklad na kolaudaciu (mame dom v Rakusku). Preto musime rozmyslat dopredu a dat ich tam uz teraz. Ak by sme okna nedali teraz a rozhodli sa pre ne neskor, museli by sme prechadzat celym procesom znovu, co je kopec casu, nervov a penazi. :( ...a verte mi, stoji to kopec nervov nieco v AT vybavit.
Odpovedať
@andymatko zblaznil si sa? daj tam ziarovku, ziadne stresne okna, ak nechces riesit zatekanie. Nikdy tam okno nebudes potrebovat.
Odpovedať
@peto99 No to prave nevieme. Mozno v buducnosti to budeme chciet vyuzivat na pracovnu, alebo spalnu. Vsetko ideme tomu tak prisposobit, ak by nahodou. No okna musime dat zakreslit do papierov uz teraz.
Odpovedať
Ak tam budeš niekedy o rok bývať daj trojsklo, ak budú slúžiť len ako výhľad sezónnym topánkam na okolie stačí aj dvojsklo. No hlavne si daj záležať na výbere dodávateľa a montážnej firmy, záručnom aj pozáručnom servise. Na strešných oknách, aj keď sú zbytočné netreba šetriť, inak ti bude pršať na hlavu Tak či onak počítaj s tým, že ich počas života budeš ešte meniť.
Odpovedať
@andymatko ak mas dole dost miesta, obytnemu podkroviu sa je lepsie vyhnut, budes riesit problem s prehrievanim, zatekanim okna, kondenzom na okne, kondenzom v izolacii. A ked si uzavries prevetravany strop zhora, este aj moznymi problemami dole. Neprakticke, rizikove, drahe. Radsej stavat vedla pristavbu.
Odpovedať
moji rodicia maju dvojsklo, stresne uz asi 7 rokov a nezateka, nerosi sa, funguju OK ja neviem preco ma tolko ludi strach z tych okien :)
Odpovedať
@ernestsk tak si ich naplanuj, ved denne svetlo sa v podkrovi zide. Usetris elektrinu :-D.
Odpovedať
no projektant ich naplanoval. ale vidim x ludi (nielen tu, ale aj osobne), ktorym sa to nepaci. kedysi som mal rad tmu, lebo monitor. dnes mam rad svoje oci, preto mam rad prirodzene svetlo :) oci by som nepredal, ani jedno, ani za miliardu. a hlavne nie v storoci, ked su IN kadeake podradne LED svietidla. @peto99 elektrinu nerad setrim, pretoze potom vznikne paradox zateplenia. tj, elektraren ma pevny naklad, minimalny, ktory nikdy nepodlezie. keby kazdy spali 1kW rocne, ten kW by stal odhadom 500 eur :) takze ludia by nemali blbnut so setrenim, lebo fixne naklady na spravu siete budu vzdy rovnake, bez ohladu na to, kolko kW tam pretecie. a ked mame uz platit odhadom 500-1000eur fixne (ale oficialne fiktivne kW, nech ludia veria svojej viere ze platia za kW), tak si tu elektrinu aspon uzijem v riadnej davke :D
Odpovedať
@ernestsk ze rodicia nemaju problem este neznamena, ze ho nebudes mat ty. Ak ich mas v neobyvanom podkrovi, su tam zbytocne. Ak ich zrusis, urobis len dobre.
Odpovedať
A budu zatekat aj okna z vyssej rady zn. Velux? Ked sa to spravne nainstaluje, pouzije sa okolo lemovanie? Chapem, ked si niekto kupi nejake "no-name low-costy", ale tieto sa mi uz zdaju celkom kvalitne a snad uz v dnesnej dobe by to mohlo celkom fungovat. Mozno je to iba moja naivna predstava. Ale to clovek zisti len casom.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@andymatko ..dokonca aj okna "no-name low-costy"pri spravnej montaži nezatekaju..ako kazde ine okno..je to vecou montaze a nie kvality skla ci otvaracieho mechanizmu
Odpovedať
@pr Tiez by som si povedala, ze to tak je.
Odpovedať
@andymatko nechce sa mi verit, ze ked budes o 10 rokov chciet urobit podkrovie, ze sa okna nebudu dat dorobit.
Odpovedať
@andymatko ..existuje jeden cesky vyrobca pomerne slusnych okien, robi aj trojskla..cena je tretinová..netreba sa ich bát..po 10 rokoch ziaden problem
Odpovedať
@peto99 to je ako napisat, ak si nekupim auto, nedostanem defekt :) ale chapem, mozno je kazivost 10-20% a to je dost v takto dolezitom systeme. ono aj logiak vravi, ze strecha ma byt jedna cela, bez zbytocnych okien. lenze potom logika vravi, ze cim menej okien, tym lepsie aj v obvode. lenze takym stylom....
Odpovedať
@pr A viete mi povedat nazov/znacku toho vyrobcu?
Odpovedať
@andymatko ....http://www.truhlarstvi-zima.cz/
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?