Šikmý alebo rovný veniec do podkrovia?

Ahojte. Aký máte názor na môj prípad šikmého alebo rovného venca. Podľa projektu má byť veniec šikmý, no zopár ľudí mi poradilo dať veniec do roviny a prerušiť ho v mieste otvorov v predu v zadu aj na vnut. priečkach - resp. nad okna v poschodí. Pre lepšie porozumenie pridávam fotky. A alebo B ? pridavam aj vykres 2.NP. Dakujem.
Odpovedať
Ešte jedna dôležitá informácia. na veniec pôjde ťažká krytina.
Odpovedať
@frutado1 Projekt nie je toaletny papier. Stavaj podla projektu nie podla reci.
Odpovedať
@17juraj17 po prve - chcel som počuť názor ľudí a nie takýto odpad čo si tu nalepil ty, keď už si tykáme... A po druhé mne nemusíš vysvetľovať čo je to projekt a či je možne vykonať nejaké zmeny oproti projektu. :-)
Odpovedať
@frutado1 co je to tazka krytina? Za mna A.
Odpovedať
@megdesign krytina z betonovych škridli. mediterran
Odpovedať
@frutado1 Za mna B, treba sa drzat projektu, mam to tak aj ja. Plus Bonusova rad - vrch daj o 1-2 rady tehal vyssie neskor budes velmi rad.
Odpovedať
Za mňa B. mal som to podobne a po dlhom lamani si hlavy dal som B. Pri obr A som mal problém s nedostatočným založení prekladu nad oknamy. Keď nalejes hustejsi betón tak ti tam bude krásne držať v tej sikmine Ja som spojil šikmý veniec s prekladmy a zalieval som naraz.
Odpovedať
@jurajm17 hej. Ja som dal 4 rady 5 veniec a teraz banujem. Mohol som jeden rad pridať. Bucham si hlavu o SDK problém so zariadovanim nábytku
Odpovedať
@frutado1 betonova krytina vs. palena je rovnaka vaha na 1m2.... Sam mam betonovu Euronit.
Odpovedať
@voloda31 Hore mam 5 radov tehál + 6 veniec čo je spolu 1,5m myslím že to bude stačiť. ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
@megdesign skôr som mal na mysli : ťažká krytina - napr. bramac, terran či už pálená alebo betonova atď... A ľahku som myslel ako plechovú napr. goodlock a podobne. v konečnom zaťažení na veniec je to dosť rozdiel plech alebo beton.
Odpovedať
@frutado1 mam velmi podobny dom veniec mam A dokonca ani nie po dvere len asi meter zachadza do boku
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sysell A práve viac takých prípadov som počul no musím si asi isť hlavu lámať :) ak sa môžem opýtať na streche mate plechovú krytinu alebo ťažkú? vďaka za príspevok
Odpovedať
@frutado1 to je otázka na projektanta či skôr statika, nie je to len o type krytiny ale aj o konštrukcii krovu, rozpony, aké sily idú do venca. Počíta sa to aj na váhu snehu , takže nielen váha krytiny
Odpovedať
@frutado1 tazku, beton, strecha by mala posobit kolko na steny nei ze aby drzal pokope veniec.. aspopn si myslim, keby to bol problem asi by to navrthli viac prepojit, dom je z eurolinu tak oni asi lespie vedia, zase niektoi domaciprojektati radi nadrbu nosniky, vence sialenosti aby pre istotu drzalo...
Odpovedať
Chtěl bych se zeptat zda má takto spojený věnec varianty B nějaký smysl, když není spojený v jedné úrovni? Má nějaké nevýhody ze statického hlediska varianta B oproti variantě A?
Odpovedať
@fujit jasne ma, vo variante B je zopnuty cely dom po obvode. V pripade ak je krov rieseny tak, ze roztlaca pozdlzne vence (vodorovne sily), tak ich drzi pohromade. V pripade, ze je realizovany variant A, vodorovne sily z krovu roztlacaju pozdlzne vence do stran. Tie sa vytlacaju, v celnych stenach vznikaju v murive tahove trhliny.
Odpovedať
@minonkysk Děkuji. Nám projektant naprojektoval provedení varianty A, ale máme vysokou nadezdívku 7 cihel + věnec a tak jsem uvažoval, že bych provedl šikmý věnec a věnec ve štítech by jsem provedl místo 11 řady. Podle projektanta je to zbytečné. Díval jsem se na realizace na internetu, ale moc stavebníků takto věnec nedělá. Chtěl jsem se tedy dovědět zda šikmý věnec funguje jako by byl v jedné úrovni.
Odpovedať
@fujit z vlastnej skusenosti ti poviem, ze aj u projektantov funguje "faktor lenivosti". A tym viac cim je mensi jeho honorar. Kazdy veniec ukoncuje murivo na zhlavi a jeho hlavna uloha je preniest vodorovne sily do priecnych vencov. V pripade "A" nemoze, lebo s nimi nie je zviazany.
Odpovedať
@minonkysk Děkuji za odpověď, asi na tom něco bude. Po zaplacení projektu ochota opadla. Věnec by šikmině vypadal takto.
Odpovedať
@frutado1 verzia B
Odpovedať
@fujit ano tak je to dobre
Odpovedať
Děkuji
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?