Sadrokarton do podkrovia

Ahojte, akú hrúbku sadrokartónu ste použili ? novostavba , podkrovie, 35 st. šikmina a strop. šikmina začína na 1,2 m. šikmina CD na krokvových závesoch. Strop ešte nemám asi znížim o cca 8cm na priame závesy. Len neviem či jednoduchú alebo dvojitú konštrukciu. dávali ste protipožiarny ? 12,5 alebo 15 ? na šikminu by som chcel dať dosky z jedného kusa, vychádza mi to na 225 cm, môžem to tak urobiť ?
Odpovedať
Ahoj či 12,5 alebo 15 ? podľa využitia miestnosti. Ja plánujem osádrokartonovať podkrovie a dám 15 kvôli pevnosti. 15 je predsa viac. A či proti požiarný? No tak skús si sadnúť do podkrovia a porozmíšlaj čo sa stane ak by začalo horieť a kde by najskorej mohlo horieť. Komín a el. inštalacia. A ak by sa to nebodaj stalo čo proti tomu môžeš urobyť ( ak tam budeš ) Sádroš je len na spomalenie šírenia požiaru nakoniec môže zhorieť takmer úplne. ( to ti žiaden predajca nepovie ) Ale ako prevencia ano. Sádroš + hasičáky + aspoň vedieť čím hasiť a ako. No ale ak dvôjde k masívnemu zadimeniu ... Ja riešim tú istú dilemu.... ten červený sádroš predca nieje až o toĺko drahy..... kukni videa na youtube je ich vela a rôzne spôsoby hasenia. no je to blbé ale ak staviate v podkrový aj detské izby..... Oheň je dobrý sluha , ale zlý pán. A panika vôbec nepomáha. leo.
Odpovedať
Ahojte otázka na sádrokartón mám podkrovie 16 dlhé široké asi 6m ktorý má šikmú strechu chcela by som zatepliť medzi krokvi či ako sa to správne vola vata tam pojde isover domo plus a na to pojde sádrokartón moja otázka či treba spevniť krov krokvi čo tam treba dať Strechar mi poradiť že by sa to dalo spevniť s pasovinou vôbec netuším ako to vyzerá za všetky darí ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?