Približná cena prerobenia podkrovia

Profilova fotka
Ahojte mam priestory v podkrovi. Momentalne su pouzivane ako marzatka (skladisko krabic a stareho nabytku) a teda nie su tam ziadne rozvody, zo strechy je vidiet tramy a latky.... Tento priestor by som rad prerobil na 2 - 3 izbovy byt s tym ze jedna izba by bola na poschodi. Vie mi niekto povedat kolko eur ma moze takato komplet prerabka stat? mam si nachystat 20 - 30 - 40 tisic € ?
Odpovedať
Profilova fotka
Zalezi od plochy a ci je zatepleny strop. Len na vlnu das 10.000
Odpovedať
daj si urobiť cenovu ponuku a budeš mať presnu reálnu cenu prerábky. takto bez rozmerov a typu použitých materiálov ti len ťažko niekto da presnu cenu. Ale čím vyššia kvalita alebo luxus materiálov tým vyššia aj cena prestavby. NAvyše ak to boli doteraz len sklady tak bude treba komplet všetko robiť. Ak budeš prerábať aj strechu čo by som odporúčal tak sa nezmestiš ani do tej poslednej sumy čo si uviedol.
Odpovedať
@ferenju Za vlnu 10.000 € ?! Ak to bude plocha 100 m2 a dajú 40 cm vlny = 40 m3. Krát cena 20 €/m3 = 800 €.
Odpovedať
Prave dnes som obdrzala cenovu ponuku na zobytnenie podkrovia v mojom dome. Vyjde hore priestor 6 x 7 metrov, tiez tam nie su rozvody, cena 16.000,-EUR bez schodov a interierovych dveri, vr. elektroinstalacie, izolacie stropov aj podlahy, sadrokartonov, elektrickeho kurenia, podlahy a Velux okien. Takze treba ratat cca s cenou cca 400,-EUR/m2 novovybudovanej plochy.
Odpovedať
@compra no môžem povedať že si dostala veľmi dobru cenovú ponuku. Ale ak je to starší dom tak je veľmi na zváženi prerobenie aj celkovej strechy predsa len rekonštrukcia tak poriadna, lebo ked to uzavrieš zase to o pár rokov otvárať? to by bolo dosť nelogické.
Odpovedať
@oondrejj Nie, dom mam novy, len uvazujem, ze by som si dala dorobit jednu izbu. Teraz je to riesene ako povala, t.j. zateplenie je na strope a len cast je pochodzna pre kominara,pripadne na nejake skatule nepotrebne. Skoda, ze som na to nemyslela uz skor, mohli tam celkom jednoducho vyviest rozvody aj vody.
Odpovedať
Profilova fotka
strecha je u nas relativne nova, moze mat tak 8 rokov cize s tou netreba nic robit akurat tam dat poriadnu vrstvu vlny tu sa vraj setrit nauzaj nevyplati... podla toho co pise compra by som sa teda mohol zmestit do tych 30.000 v pohode pomaly aj so spotrebicmy co by bolo idealne
Odpovedať
@maciakba Moj nazor je asi taký.Čo nevidim to nesudim.V prvom rade by som to musel vidiet a potom sa budeme bavit o peniazoch kolko co by stalo.A kolko by to trvalo.Ak mate zaujem tak mi napiste na email: plavajuce.podlahy@post.sk.Dakujem
Odpovedať
@compra počkaj to tá tvoja cena 16 000€ sa vzťahuje len na prerobenie tej jednej izby? a to nie sú započítane ešte ani dvere? tak to potom beriem späť ten svoj názor, že je to super cena. Podľa mňa by sa mala takáta jedná miestnosť dať spraviť aj lacnejšie.
Odpovedať
Profilova fotka
To nejako divne ratas
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 1 roku
No 16000 eur je podľa mňa prehnaná suma na 1 izbu. Známy robil podkrovie + nová strecha, okná a zateplenie - 3 izby, kúpeľňa, kúrenie, voda, odpad a všetko čo k tomu patrí a vyšlo ho to na nejakých 25 000 eur podotýkam za celú rekonštrukciu. Niečo si robil sám a niečo mu robila samozrejme firma. Rozloha bytu 150 m2. No a za vlnu dať 10 000 ako píše ferenju je dosť.
Odpovedať
Profilova fotka
to je skor blbost tak ako pise blacksr....tiez sa chystam na nieco podobne ale az tak o rok o dva, ratam tak ze do 10 000 by som sa mohol zmestit, bez spotrebicova a zariadenia. Strecha uz spravena je, takze len priecky, elektro a ina instalacia, zateplenie, omietky, dvere
Odpovedať
Profilova fotka
My si prerabame podkrovie na 4izb byt. Jedine co sme nerobili boli rozvody kurenia, vody a odpad. Inak vsetko nove. Suma sumarum - 50 tis eur - ale je pravda ze kuchyna ma vyjde na 12 tis.
Odpovedať
@ferenju ty si to rátal divne :)
Odpovedať
No pokial strecha zostane tak je dobre vediet ci tam budete davat nejaku paropriepustnu foliu, ak ano tak jedine pod krokvu a nasledne pod to by isla mineralna vlna pripadne nieco ine, lebo zrejme krytinu nebudete davat dole aby ste na krokvu dali tu parozabranu. Nasledne chybaju rozmery podkrovia, aku plochu izolovat, detto zakryt sadrokartonom, poza sadrokarton tahat elektrinu a vodu, kolko okien a akych? (napr. Velux 3sklo kyvne zacina od 550-600 €) Aka je podlaha na povale? moze ist poter s podlahovym kurenim, ci chcete radiator....vela premennych na to aby niekto strelil co i len od brucha cenu za rekonstrukciu. Tych 10 000 € len za vlnu bol iba pokus o zly zart, nakolko nad SDK ide uplne iny druh vlny ako na fasadu (aj keby ste davali pod strechu fasadnu vlnu aj tak by to bolo vela).
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som 5 rokov prerábal podkrovie na RD 10x10m pôdorys, nová strecha - dal som novú základnú dosku (pretože každá izba mala inú výšku stropu), podlahové kúrenie, solárne panely, krb. Celková plocha po rekonštrukcii je 85m2 + 25m2 na otvorenej galérii nad izbami, balkón 1,5x6,5m, Strechu som nakoniec rozrezal, dvihol a spravil vykiere , samostatný vchod , elektrika a kúrenie, ČOV - všetko svojpomocne a celková cena je 55000€....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
chcem sa opitat mame starý RD teda gazdovsky tip a v zadu teraz sa to používa ako skladištie atd dole sa dajú urobit dve krásne izby a chceli by sme aj hore ako podkrovné. Len treba urobit deku na vrchních dvoch izbách plus strešné okno atd kolko mám na to počítat?cca???? A ked už som tu ako sa robí ta deka???? dakujem velmi pekne za odpovede
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Chcem pocut viac názorov. Totiz ideme pristavit na dom o rozlohe cca 10x10m podkrovie,a uvazujem ci si klasika vymurovat,dat krov a strechu alebo si ho nechame zmontovat s europanelov??? :-S
Odpovedať
@ferenju no aspon ze Ty mas v tej vlne jasno...! :-D :-D :-D
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@lukabo1 zdravím. Viem ze je to doba ale vedeli by ste mi dat meno firmy... Pripadne nejaké fotky... Ako Vám to urobili?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?