Prerezanie väzných trámov

Profilova fotka
Zdravím,rád by som sa vás opýtal či máte skúsenosti s prerezanim trámov na umožnenie vchodov a usadenie zárubní a zároveň spevnenie väznych trámov,ďakujem za každú odpoveď.
Odpovedať
@matej_macak mal som niečo podobné na dome- pozor na to, ja som napr. nemal celoobvodovo veniec. Môže to byť aj tvoj prípad. Ja som menil ale celú strechu, tak sa dorobil veniec ale už sme ani nedávali tento systém. Máš tam ale vrcholovú väznicu, mysli na to, že musí byť niečim podopretá. takisto stojka nie je vhodné aby stále len tak bárskde na podlahe, ale aby sa váha (tlak) roznášala do nosných prvkov. Preto sa to v minulosti robilo takto. Preto musíš najprv prestojkovať vrcholovú väznicu novými stojkami, až potom by si mohol odstrániť staré stojky aj s trámami.
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravím,tak presne to je aj môj prípad,veniec tu nieje a kdeže strechu sme menili ale len latovanie,fólie a plech,hmm ďakujem za info,ako rozmýšľam vseliak už mi radili veľa ľudí ale o to prestojkovanie ešte nik,len mi radili urobit také konštrukcie ktoré sa vsununu pod trámy a sa zosrubuju a v strede bude pasovina a po bokoch jokel všetko by bolo zvarene
Odpovedať
@matej_macak a to má byť obytné podkrovie? ja tam vidím z môjho pohľadu chybu, ktorá sa urobila na začiatku- strecha podľa foto vyzerá byť dosť nízko, to chcelo kompletnú reko strechu a prispôsobiť tvar aby bolo viac priestoru v podkroví a mohli by sa vyhodiť aj tie trámy. S nimi by bolo najľahšie dvihnúť podlahu o ich hrúbku, no stratil by si na výšku cca 15 cm. z môjho pohľadu to čo vidím je nevhodné na zobytnenie (predpokladám že cieľom je zobytnenie podľa otázky a fotografií že sú riadne okná a predĺženie na krokvách zrejme na zateplenie)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?