Pouzit alebo nepouzit paropriepustnu foliu

Medzi stropnicami mam vatu. Na stropnice budem davat dosky aby sa dalo chodit v neobyvanom podkrovi. Otazka je ci by ste davali pod dosky este nejaku paropriepustnu kontaktnu foliu.Viem ze treba nechat nejaku medzeru medzi doskami aby to vetralo a presne koli tomu som upustil od OSB lebo tie by nevetrali. Asi by tam ta folia ani nemusela byt ale nechcem aby sa sparou medzi doskami dostal bordel do vaty.
Odpovedať
Este ak by ste tam dali foliu tak aku?
Odpovedať
Vata je bordel sama o sebe :-), preto čo sa do nej na ňu dostane cez špáry jej neuškodí. Predpokladám, že pod strešnou krytinou už máš paropriepustnú fóliu.
Odpovedať
@pripad001 Ano samozrejme ze tam jedna folia uz je pod krytinou :)
Odpovedať
Pod laty by som fóliu rozhodne nedával ! Rád si ale prečítam názor niekoho znalého, či by mohla vo vate po jej prekrytí fóliou, ako píšeš ty, kondenzovať vodná para. Totiž ostalo mi viac m2 vaty a uvažoval som ju ako dodatočné zateplenie rozložiť na dosky pochôdznej povaly a voľne prekryť strešnou fóliou len z dôvodu, aby po celej povale nelietal práve "bordel" z vaty. :-)
Odpovedať
@pripad001 Prave preto som si prisiel po radu ci uz niekto nema skusenost s tymto. Hovorime o paropriepustnej folii takze podla mna ta skondzenzovana vlhkost by nemal byt problem. Zospodu je parozabrana samozrejme...
Odpovedať
@sv3853 na fóliu sa vykašli, radšej pridaj na hrúbke izolácie
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?