Podlaha zateplenie potrebujem poradiť

Zdravím potreboval by som poradiť ohľadom suchej skladby podlahy v podkroví niekde v podkroví sa medzi hriadami nachádza sklena vata a niekde nie to by som doplnil mam otazku pridam foto je to spravene dobre? je tam vata na tom je niejaka lepenkova folia nieje to ipa neviem z akeho materialu to je a je to vybite doskami a nato by som chcel spravit roštovu podlahu z lat 5x5 a medzi to dat kročajovu izolaciu a nato 2x osb dosku? len neviem je potrebne medzi to dat foliu alebo niečo podobne? aby to splnalo učel a zadržiavalo čo najviac hluchu a nevrzgalo to? To zateplenie medzi krokvami je tam niejaka folia len netušim aka je potebne to prekryt niejakou druhou a folia musi byt kontaktna alebo nekontaktna aby to prospelo tej vate?
Odpovedať
@chrapovic10 bude podkrovie vykurované?
Odpovedať
Ano budu tam riadiatori :)
Odpovedať
@chrapovic10 tak potom sú fólie v tomto strope irelevantné. Je jedno či a aké tam sú, význam nemajú, ale ani nevadia. Kročajová izolácia vkladaná medzi hranoly 50x50 mm nemá význam, lebo hluk sa bude šíriť cez hranoly. Radšej nechaj celoplošne dosky, kročajovú izoláciu polož na ne a na to polož tie OSB-čky v dvoch vrstvách
Odpovedať
@jakino tak mi radiš aby som to povysavala dal nato kročajovu napriklad hrúbka 5cm a nato osb dosky? a tie osb budu držat na čom? len tak sucho položene?
Odpovedať
co tak tie 5x5 laty odizolovať od nosnych tramov aby sa neprenasal zvuk ? napr. nejakou ipou , nešrobovať to ale iba voľne položiť a medzi to izolaciu ,a na to ak chcete dlažkovicu alebo OSB ,kročajovu a plavačku ....Bolo by to tak zle ,majstri ? (nech sa k tomu vyjadria skusenejši)
Odpovedať
@chrapovic10 prečo by mali na niečom držať? Aby ich neodfúklo? :-) Zoskrutkuješ dve vrstvy dokopy s posunom špár a je. Medzi hranami OSB-čok nechaj 2 mm medzeru a vo vrchnej vrstve ju nakoniec vyplň silikónom. Zabrániš tak vŕzganiu
Odpovedať
@jakino Ja sa tomu veľmi nevyznam preto sa pytam, takže vy mi radite takto aby som to spravil aj dookola betonoveho venca dal kročajovu izolaciu aby sa neprenašal zvuk?
Odpovedať
@chrapovic10 toto si prečítaj https://stavba.tzb-info.cz/akustika-s...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?