Podkrovie - zarosené strešné výlezy

Ahojte, chcel by som sa podariť. V lete mi zateplili komplet podkrovie 35cm vata + sadrokarton. V chladných dnoch sa mi začali veľmi rosit okná na stresnych vylezoch neviem s tym dat rady. Meral som vlhkost a teplotu v blizkosti okna (cca meter od okna) 20C a vlhost 43%, vonku bolo okolo 0C. V kumbaloch nemam radiator. Skusal som otvor zadebnit 2x10cm polystyren no okná boli este viacej zarosené. Sklo na tom okne je 2 sklo. Co by ste mi poradili aby sa mi tak nevytvarala vlhost na oknách? V najblizsich dnoch budem mat priamo pod vylezmi namontovane radiator. Dakujem za rady.
Odpovedať
To sklo je studené. Chová sa to, ako keď vojdete s nasadenými okuliarmi zo zimy do tepla. Môže to byť tým, že ešte dostatočne nevyschli materiály po prestavbe. Ak nepomôže prúdenie vzduchu od radiátorov, pridal by som zvonku Lexanovú platňu. Ale najprv vydržte, a nechajte to v lete dobre vysušiť.
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem ake je to okno ale myslim si ze karton okolo okna mal ist do ukosu po kratsich stranach aby tade rudil vzduch. Robil som sice len dve stresne okna ale karton nema ist kolmo na okno aby to nebolo v pravom uhle. Ale mozno sa mylim
Odpovedať
Ak by som zvnutra na okno silikonom nalepil styrodur, malo by to nejaky efekt? Svetlo v priestore nepotrebujem...
Odpovedať
@filip_pistovic suhlasim.takto ma vyzerat instalacia stresneho okna.
Odpovedať
@gami1008 Jedine prerobiť tvar SDK nad a pod oknom. Vtedy to prestane, jednoducho tam mala byť šikmina a nie kolmica na okno.
Odpovedať
Ono to nie je okno ale len vylez ku kominom,cize nie je to klasicke stresne okno. Teraz ked boli silnejsie mrazy tak tesnenie okolo okna bolo zamrzune, sklo ako take nebolo. Cize kondenz sa vytvara na tesnení... 😞
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?