Plesnivý otvor strešného schodišťa

Kto poradí? Byvame v dome od marca. Prva zima. Nebola to stavba za 3 mesiace, ale stavali sme 2 roky. Bungalov. Dnes sme išli do podkrovia a všimli sme si ze otvor stresnych schodov je cely zaplesniveny. Zráža sa tam kondenz. Strop je zatepleny fukanou celuzou. Navrchu je osb doska.
Odpovedať
ta nestastna osb... my sme mali na montovanom dome tiez osb...vymenila sa za suche dosky, no miestami to opat vlhne, pretoze medzi doskami nie je ziadna medzera. Takze to vytrham a dam vacsie medzery. Osb je parozabrana, takze sa pod nou zraza vlhkost a tym padom to plesnivie. Takze vytrhat a dat dosky, medzi nimi sparu. Niekto to este riesi tak, ze do osb navrta diery, aby vlhkost odchadzala, no skor by som ju vymenil.
Odpovedať
Profilova fotka
@petra7825 otvor treba parotesne utesniť....prechádza tade vzduch z interiéru a hneď aj kondenzuje na chladnom povrchu rámu. Oblepiť zdola páskou alebo použiť nejakě tesnenie....
Odpovedať
Profilova fotka
@petra7825 Všichni si myslí, že dům jde utěsnit. Nejde. Stačí pouze správně větrat (ne okny a ne rekuperací) a všechny problémy skončí. Víc v mém profilu.
Odpovedať
Profilova fotka
@petra7825 Cely problem je v tom, ze okolo dveri na povalu ti unika vzuch z domu na povalu. Kedze je tam nizia teplota , zraza sa tam voda. Cize jedine riesenie je vyriesit tie dvere tak aby tam unikalo co najmenej vzduchu. Kvalitne dvere/schody by ale toto mali mat vyriesenie.
Odpovedať
@majkoj myslis ze by sme mali kupit nové stropne schody? neviem ako to zaizolovat.
Odpovedať
Profilova fotka
@petra7825 to neviem takto posudit, neda sa tam dat niekde tesnenie ? Vies vyrobcu a typ ?
Odpovedať
Typ alebo foto ako to vyzera a ako je to zrealizovane. Tiez si myslim ze tam kondenzuje teply vzduch z interieru a vyzraza sa tam voda.
Odpovedať
Profilova fotka
@petra7825 jednoducho potrebujete utesniť štrbinu vo výleze....akonáhle prestane teplý vzduch z interiéru prúdiť pod strechu nebude tam vznikať kondenzát a rám preschne. Jedna možnosť je nalepiť penové tesnenie (zodpovedajúcej hrúbky) na celý rám....zatvorením sa poklop pritlačí o tesnenie a prestup utesní. Druhá možnosť je celú štrbinu poklopu z interiérovej strany prelepiť parotesnou páskou....čo je samozrejme neestetické a pri každom otvorení dôjde k zničeniu pásky. Ako akútne riešenie do skončenia vykurovacieho obdobia to je ale lepšie ako pestovanie plesní... :-)
Odpovedať
@petra7825 tu sa to riesilo tiez, treba dat navrch styrodur a posunut tym rosny bod http://www.modrastrecha.sk/forum/plaf...
Odpovedať
Profilova fotka
@maracana99 ak sa tvorí kondenzát na interiérovej strane poklopu je problém to že poklop je slabo zateplený.....ale ak sa kondenz tvorí v štrbine výlezu a na ráme výlezu v priestore povale (tak som to pochopil ja) tak zateplenie poklopu nerieši nič.
Odpovedať
@eagleowl je to na rame otvoru. Dvere sú myslim ze zatepleny.
Odpovedať
@eagleowl pise, ze na rame vylezu, mal som to podobne, dal som navrch 20cm xps a je pokoj..ale lepsia by bola fotka kde presne sa to tvori, mozno ja myslim ine miesto :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@petra7825 myslím že zo všetkého čo tu bolo už napísané viete posúdiť príčiny aj ako tomu zabrániť...
Odpovedať
Profilova fotka
@petra7825 Ak je zaplesnivený rám z interiérovej strany, tak jednoznačne nie je dostatočne zateplený vrch, resp. boky konštrukcie výlezu (zo strany povaly - exteriéru). Treba zatepliť dôkladne aj okolie dreveného rámu aj samotný poklop. Ja som to riešil prekrytím poklopu z hornej strany polystyrénom hr. 25cm - doska prekrývajúca otvor výlezu po bokoch aspoň o 30cm, - zavrie sa spolu s poklopom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?