Odsavanie

Profilova fotka
Čaute, poprosím o radu, mám spravené odsavanie z WC aj s kondenzacnou miskou z ktorej som urobil vývod do odpadu a stále sa mi tam robí kondenz a vlhne mi strop, neviete poradiť čo stým, jednasa o novostavbu a kúri sa prvú zimu
Odpovedať
Profilova fotka
Spatna klapka je??
Odpovedať
@jean_bakla Potrubie mate nejak izolovane? Ked vam ide napriklad obycajna plastova trubka s teplym vzduchom do podkrovia kde je nizsia teplota, jasne ze vam to bude kondenzovat. A ak nahodou nemate ani spatnu klapnu ako pise @wolodymyr, nic nebrani stretu tepleho vzduchu so studenym a tvorbe kondenzu.
Odpovedať
@robo91 skor to vidim na problem s parozabranou, niekde okolo potrubia musi byt narusena. Treba si uvedomit ale, kde ku kondenzacii dochadza, pretoze ak by bola parozabrana tesna, ku kondenzacii by dochadzalo vnutri rury, kedze teply vzduch je v rure a kondenzoval by na vnutornej stene rury, ktora by ho ochladzovala. Z fyzikalneho hladiska nie je mozne, aby teply predmet kondenzoval v studenom prostredi ( to co vy popisujete ). Cize hladat netesnost v oblasti rury, popripade miska moze byt prasknuta alebo umiestnena prilis vysoko, takze ku kondenzacii dochadza este pod miskou a steka to dole.
Odpovedať
Alebo tu chyba spatna klapka, popripade je netesta / poskodena a tym padom sa studeny vonkajsi vzduch dostava cez ruru do vnutra, ruru ochladzuje, klesne jej povrchova teplota a kondenzacia nastava tym padom na vonkajsej strane rury.
Odpovedať
Máš to vyvedené cez strechu do exteriéru?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?