Nova strecha plus podkrovie

Ideme robit novu strechu, a chceme uz popritom si spravit aj podkrovne izby, tym ze mury sa dvihnu o cca 1-1,5 metra (mozno ani nie, este sa uvidi), plus schodisko aby sme to prepojili s prizemim..... a potrebovali by sme vediet co vsetko ktomu potrebujeme vybavit, stavebne povolenie alebo ohlasenie staci? Treba este nieco? Nejaky projekt alebo neviem?
Odpovedať
@danusa64 To už je riadna rekonštrukcia. Treba stavebné povolenie, ohlásenie nestačí. Treba ale najprv vypracovať projekt, na základe ktorého budeš žiadať o stavebné povolenie.
Odpovedať
ja som prerábal zo strešných okien vikier a potreboval som stavebné povolenie ak by som menil len sklon,tvar strechy,vkladal strešné okná tak netrebalo,stačilo ohlásenie najleopšie zájsť na SU a popýtať sa,lebo tie zákony sa stále menia a aj povedia,čo všetko je nutné dokladovať
Odpovedať
@danusa64Ano potrebujes projekt a aj stavebne povolenie lebo budes menit vzhlad domu.Keby si nenadstavovala podkrovie iba menila strechu tak projekt ani stavebne povolenie nepotrebujes ale uz neviem presne keby si len strechu menila mozno by si musela mat ohlasenie drobnej stavby.Ale sak uvidis co ti budu pisat este druhy.
Odpovedať
A projekt si mam dat vypracovat kde? A kolko to asi stoji? Blba otazka ale nemame ani predstavu o tom....takze keby sme len dali novu strechu a nedvihali mury, ale urobili izby len tak, v tom pripade netreba projekt?
Odpovedať
@danusa64 nájdi si na internete projektantov v tvojom okolí a obvolaj ich s tým aby ti spravili ponuku na vypracovanie projektu rekonštrukcie domu. Ideálne je spraviť nejaké fotky a popis čo všetko chcete robiť, aby vedeli aspoň odhadnúť rozsah projektu. Ak nie si zbahlá (čo vyzera, že asi nie si) nech ti spravia aj ponuku na inžiniersku činnosť ohľadom vybavenia stavebného povolenia so zabezpečením podkladov od účastníkov konania. to by hádam na začiatok stačilo. :-)
Odpovedať
@slavoslav niesom zbehla a uz sa stracam v tych informaciach co som ponachadzala tak som sa opratila na skusenych :-) dakujem zajtra pohladam obvolam :-)
Odpovedať
čaute neviete nikto čislo alebo mail na niekoho z poľska čo robia strechy? trebalo by mi dvihnuť strechu dik
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?