Nadkrokvova izolacia, parozabrana, napojenie priecok

Zdravim, mam dokoncenu strechu za pouzitia nadkrokvovej izolacie a dalej bude pouzita medzikrokvova izolacia. Mam klasicku sedlovu strechu, obyvatelne podkrovie. Zvysny podkrovny (nadkliestinovy, neviem to presne nazvat) priestor by som chcel vyuzit, bude urobeny ako pochodzny. Otazka je, ako urobit medzikrokvovu izolaciu, ci ju dat medzi kliestiny a tym padom bude priestor hore zaizolovany iba polovicne. (situacia 2 na obazku, cervenym je parozabrana, izolacia medzi krokvami a na urovni kliestin, nadkrokvova izolacia je znazornena zltou. Situacia 1: nadkrokvova a medzikrokvova pekne pri sebe aby tvorili funkcny celok, s parozabranou by to bolo komplikovanejsie okolo kliestin ale ulozny priestor hore by bol dobre zatepleny. V priestore nad kliestinami chcem mat rozvody rekuperacie, cize aj to je dovod priklonit sa ku sposobu 1. aby som nemusel riesit prechody vzduchotechniky cez parozabranu. Ktory sposob je lepsi? Druha otazka, styk priecky s krovom. Ako to spravne urobit? situacia a: priecka ide az po plne debnenie, medzikrokvova izolacia popri nej, parozabrana prilepena o priecku. Situacia b: priecka len po uroven medzikrokvovej izolacie, parozabrana napojena na priecku. situacia c: parozabrana urobena vcelku na cele podkrovie bez prerusenia priackami a priecka vytiahnuta tesne po parozabranu. samozrejme potom pojde este konstrukcia na sadrokarton. Ak bude parozabrana prerusena a pripojena na priecky (a, b) neprenikne vlhkost do izolacie cez samotne murivo? (Ytong). Budem vdacny za kazdu radu. P.S: projekt je z cias ked pre zateplenie domu uvazovali s 5cm polystyrenu, cize ten danu otazky (otazky) neriesi.
Odpovedať
hmm... nikto nic? :(
Odpovedať
Profilova fotka
1 c
Odpovedať
@wolodymyr stručne, jasne, výstižne ;) Tiež sa k tomu prikláňam. Medzi priečkou a parozabranou môže byť medzera, pena alebo vata? Ako to bude zvukovo izolovať?
Odpovedať
Profilova fotka
Medzi daj zvysok vaty a budes davat sdk
Odpovedať
Profilova fotka
@epto ties sa prikláňam ku variante 1. Čo sa týka priečky tak tam môže byť B C. Keď si to zoberes tak na obvodové múry budeš lepiť akoby si robil variantu B.
Odpovedať
cim prilepit parozabranu o drevene casti krovu? Okolo kliestin to bude piplacka...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?