Muchy vo väzníkovom podkrovi

Ahojte, prosím o radu ako sa vysporiadať z obrovským množstvom múch v podkroví. V lete si lietali po vonku ale zimovať sa chystajú na moju väznikovu povalu. Už ich tam mám asi milión. 🤒 Stretli ste sa s takýmto problémom ? Prosím o rady ako sa s tým vysporiadať .Ďakujem !
Odpovedať
@roman119 je to kazdojesenny problém. Aši ti nepomôže len nakúpiť kyble biolitu a potom neboztikov povysavat
Odpovedať
Profilova fotka
presne tak ako nic ineho ako poriadne mnozstvo chcemie. s nimi nemozes mat zlutovanie a teraz mas na to aj vhodne obdobie, kedze nie su take aktivne ako cez leto
Odpovedať
@roman119 to fakt? Ja nemám zatiaľ nič také, kade vám tam nalietali? A to zatiaľ nemám SDK čiže sa tam majú kade dostať a žiadna katastrofa.
Odpovedať
@palo18 asi ich nemáš ani vonku a to už katastrofa je , len za posledných 10r. máme o polovicu lastovičiek menej, jarabice ľudia už nebudú takmer poznať , a veľké lány repky postriekané všetkým možným nemá čo opeľovať, tak kvitnú zbytočne
Odpovedať
@duzu človek čakal, že je na modrej streche a nie na hoaxstreche. 😒 lány repky olejnej v r. 2019 147 tisíc HA s celkovej ornej pôdy cca 2 milióny HA. tento rok cca 140 tisíc HA. Čiže tie lány tvoria až neuveriteľných 7% v priemere, ok sú roky keď dokonca 10%. Prínos repky olejnej nemá zmysel tebe vysvetľovať, keďže všade vidíš lány.... Absolútne nechápem, čo to málo spoločne s muchami vo väzníku.
Odpovedať
Profilova fotka
@palo18 tak v každom kraji to môže byť proste inak
Odpovedať
Nastriekal som tam nejakú chémiu a následne som zametal "mak" zo zeme... Fuj nič príjemné, zopakoval som to na zbytok múch ktoré prežili, som zvedavý keď tam prídem o pár dní či tam prišla ďalšia vlna neželaného hmyzu.
Odpovedať
u mna to iste. Uz som hladal kadial sa zlietaju dnu a aj som nasiel. Otvorene okna, lebo vetram (este nevykurujem). Minule so isiel pozriet komin ce stresny vylez, tak som ich zopar desiatok vypustil von. A nasiel som aj dve strbinky kadial by sa mohli vkradat dnu, hned to zastrieknem penou. Odporucam ist na povalu cez den a pozerat kadial presvita svetlo a najst skarocky, ktore potom zapchat.
Odpovedať
Zatiaľ som sa ich zbavil. Nastriekal som asi polovicu spreju na hubenie lietajúceho hmyzu. A ďalšie sa neobjavili. Uz je zima,tak verím že ďalšie nedorazia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?