Môžem na toto podkrovie zvoliť betónovú deku alebo suchý proces?

Dobrý deň, kedže v starej diskusii nik neodpísal, tak dávam novú diskusiu. Máme asi 40 r. dom a poval na ktorom je miestami škvára a miestami len akoby dosky prikryté igelitom,alebo fóliou.. =-) Keď po povale chodíme, je to dosť počuť a mám pocit, že ten škvárbetón alebo čo to je |-| sa miestami akoby prehýba alebo čo, ale nechápem, prečo niekde je a niekde nie je :-. :-. :-. Chcela by som tam aspoň 4 izby, kuchyňa,kúpelka a tď . Tak ako dole. Dom je čiastočne podpivničený 3 piv. , suchý, nepraská. Ďakujem :-) 8-)
Odpovedať
@niky21 no mozno preto nikto neodpovedal, lebo tuto otazku je potrebne adresovat statikovi :-) ci odfotim ti vecer moje auto a mi povies ci pojde rychlostou 300 km/h (podla mna pojde ked vyhodim skrtiacu klapku, ale ci to zvladne jeho konstrukcia atd....) takze sup za statikom a inac toto treba riesit aj cez stavebny urad, takyto zasah do domu.
Odpovedať
@richardptr inac, moji rodicia, ked prerabali dom , kde bola skvara, tak islo vsetko prec a na to sa robil keramicky strop, ale tak tomu predchadzalo posudzovanie atd.
Odpovedať
@richardptr to viem čo všetko na to bude treba (povolenia) ale je tu xy ľudí, čo majú tieto tipy domov a prerábali podkrovia, tak budú vedieť napísať že dali sme suchú podlahu, alebo prečo je škvárbetón len niekde.. alebo voľaký chalanisko, čo robí strechy podkrovia...
Odpovedať
@richardptr veď to, že ta škvára je tam len niekde ... keď ja sa tomu rozumiem jak koza nákladiaku ]-( :-D
Odpovedať
@niky21 no neviem presne, ale nasi to davali prec, lebo ze ta skvara by v dome nemala byt kvoli asi zdravotnemu hladisku, aj ked na druhej strane mali to tam 40 rokov. ale v kazdom pripade to dali prec
Odpovedať
Profilova fotka
zaujímavý priestor, je to zhodnotenie, ale obmedzil by som sa na oznámenie stavebných úprav, bez SP. Nebudete robiť zásahy, ktoré potrebujú vyjadrovačky, nemeníte pôdorys, je to vostavba, ale tá tam už možno bola. Treba poznať priečky pod tým teda rozpony stropov, ak tam dáte podlahové kúrenie súčasne s kari rohožami vytvoríte stropnú dosku. Treba si rozmyslieť čo s oknami, išiel by som do vikierov, a ako zaizolovať podkrovie v šikmine, pod škridlou nie je záložná fólia. Riešil by som to stenami z PS s sdk doskou. Škváru by som neriešil, čerstvá obsahuje kyslé zlúčeniny, ale to už dávno zvetralo. Je to podobný materiál ako plnivo Ytongu alebo Yporu.
Odpovedať
@jan45 takto to myslim riesili aj rodicia, co som spominal, aj vikiere davali, ale isla dole aj strecha, trosku sa podmurovalo, aby sa zvacsil priestor. no a ta skvara, ved to je pravda, ze teoreticky iba cerstva obsahuje http://sk.wikipedia.org/wiki/Popol a na tom byvat by som asi nechcel, teda keby nemusim a mozem si vybrat a ked je iba niekde. inac da sa ak chcete zmiesat s betonom a mala by mat po zmiesani aj dobru nosnost. vplyv na zdravie, to je take polemizujuce, ono by nemusel byt nejkay zasadny, ale kto vie, ja teda neviem :-) steny a stropy riesili nasi sdk, do sikmin izolacia v tej dobe isla 20cm (rok 2000) a parozabrana, vonku paropiepustna folia, na vrch bramac, vlastne aj kvoli nemu sa menil aj krov atd. :-D
Odpovedať
...to je ako náš..... my sme vymenili krytinu, samozrejme dali fólie a zateplili, spevnili betónovým vencom, na podlahu sme dali betón, podlahové kúrenie nie, lebo by bolo ťažké kvôli stropu....ale všetko nám odporučil statik, čo ako koľko vystužiť. Nám starý krov zostal, takže v izbách máme podporné trámy. Časť stropu nad obyvačkou sme dali preč a máme veľké schodište a galériu nad obyvačkou. Výsledok finálny ešte nie je, lebo stále pracujeme. Držím palce.
Odpovedať
Profilova fotka
@niky21 mam nieco podobne, maximalnu rozpon 5m, prizval som statika, posudil a odpoucil drebovetonovy sprazeny system ( https://dspace.vutbr.cz/xmlui/bitstre... ), skvara samozrejme sla cela prec. @jan45 mne bolo zo stavebneho uradu povedaze ze ked menim ucel uzivania (z neobyvaneho podkrovia, na obyvane), potrebujem Stavebne povolenie, takze pre klud duse si radsej zajst na miestky stavebny urad ..
Odpovedať
Profilova fotka
výhody dreva a suchého procesu: presnosť, nízka hmotnosť, rýchlosť, suchý proces, odbúranie zvukových mostov ( samozrejme pri správnom tech.postupe a použitých materiáloch ) a je toho ešte veľa !
Odpovedať
@portianko ak sa mozem opytat. statik vypocital pocet, vzdialenost, umiestnenie klincov... robila Vam ten strop potom nejaka firma, alebo slo o svojpomoc na zaklade rad statika? resp. kolko je asi cca cena na m2 ak to bola firma ?
Odpovedať
Profilova fotka
@miguelx ak by neprsalo prave by som zaliaval beton :) .. poviem ti o tyzden :) .. ano statik v papireoch navrhol ako husto a ake velke maju byt klince, + dal tam aj kari siete. ja som dal firme spravit viac veci dokopy, betonovu platnu, vence, obvodove mury podkrovia aj vnutorne priecky, takze neviem povedat kolko to vyjde na m2 len ten beton ...
Odpovedať
Článok sa načítava...
my sme presne na taketo podkrovie robili betonovu deku
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?