Mokre flaky okolo komina podkrovny dom.

Dobrý deň, v podkroví okolo komina sa začali robiť mokré fľaky. Dom je novostavba teraz druhá zima. Problém s fľakmi začal už prvý rok. Povedal som si že to je vlhkosť zo stien keďže sa omietalo a potom maľovalo a to všetko asi pol roka pred obývaním domu. Akonáhle začalo mrznúť začali aj spomínané fľaky. Strop v podkrovi sa sklada od spodu: sadrokarton-parozabrana-2x18cm isover-OSB doska perodrazka 2,4cm . Kontroloval som spodok OSB dosiek v roznych castiach pokdrovia, vsade sucho len okolo komina mokro. Podotykam ze komin sa nepouziva kedze este nemam hotovy krb. Nemal niekto rovnaky problem? Poprosil by som o rady uvahy pripadne ako ste ten problem riesili vy?. Dakujem.
Odpovedať
Ja som mal ten istý problém reklamoval som to u firmy ktorá robila strechu,prišli a chybu odstránili. :-)
Odpovedať
@lubeno977 co presne odstránili? Mne cez strechu nezateka, je to kondenz ktorý nejako vzniká.
Odpovedať
@bho osb by tam nemala byt....príčina môže byť kľudne kondenz ktorý vzniká cez komin
Odpovedať
@bho mne povedali že mi pracuje stavba čo tam urobili neviem,nebol som doma
Odpovedať
Obycajne byva mokry flak, ked je chybne oplechovanie, alebo netesny vakaflex.
Odpovedať
Fľak sa stale zväcsuje, ma este niekto rovnaky problem?
Odpovedať
@bho ja som mal podobný problém, príčina bola presne tá ako opisuje @peto99.
Odpovedať
@bho tiez som mal... foto z minulej zimy z obdobia mrazov. Komin sme este nepouzivali a stavba mala niekolko mesiacov. Vysvetlit som si to vedel azda iba tak, ze vnutri komina mi mohol trochu unikat vlhky teply vzduch z izieb (pec nebola pripojena) a vlhkost sa vyzrazala na studenych stenach komina a prenikla az navonok. Teraz mam uz pec pripojenu, tak budem sledovat. Zatial to nebadam. Podotykam ze podkrovie je nezateplene, zatepleny je strop.
Odpovedať
@bho ahoj.. mne sa to zrazalo na zeleznom ukotveni komina o krov,...a nasiakalo to do komina....ked som zateplil poval a obalil to vatou, tak sa to stratilo..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?