Klieštiny

Idem zateplovat podkrovie.. v sikminach sa idu davat priamy zaves.. ale na strop ( v podkrovi ) neviem ci mam robit krizovu konstrukciu,, ano alebo nie ?? mozem aj tam dat priame zavesy? pripominam ze povala bude pochôdzna.. vdaka za odpovede
Odpovedať
lepsie povedane .. takto je to zle urobene? nie je tam krizova konstrukcia ! http://www.ostavbe.sk/download/file.p...
Odpovedať
Profilova fotka
Môžete použiť aj priame závesy. Krížová konštrukcia je na malých plochách zbytočná.
Odpovedať
mala plocha je podkrovie .. cca 170 štvocov @mesarosanton ???
Odpovedať
Profilova fotka
V kuse asi nie.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomas9926 Je to dobre.
Odpovedať
@tomas9926 výhodou dvojitej konštrukcie je to, že dilatácia drevenej nosnej konštrukcie sa neprenáša priamo do konštrukcie sadrokartonového stropu a sú tým eliminované z toho vznikajúce praskliny na styku steny a stropu. V tomto prípade ani nieje rozhodujúca veľkosť plochy ale jeho tendencia na dilatáciu a u dreva je veľká. Podľa toho by som sa zariadil ja. V tvojom prípade sú tie závesy dosť dlhé, je otázne či nejakú dilatáciu zvládnu aj samé lebo v smere podlž CD možno áno ale v priečnom smere to bude dosť tuhé.
Odpovedať
čo myslíte pod - dvojitá konštrukcia ?
Odpovedať
@tino2 neviem sa presne vyjadrit ale to je krizna.. to je o jednu je prichytni sadros a ta druha je nosna.. alebo nech ti to niekto iny vysvetli :)
Odpovedať
Profilova fotka
@tino2 http://urobsisam.zoznam.sk/dom/staveb...
Odpovedať
potrebujem tiež robiť podkrovie, krokvy mám vysoké 16 cm. v šikminách potrebujem pod to ešte aspon 16 cm izolácie (v vrstvy po 16, jedna medzi krokvami , jedna pod nimi) V projekte mám 2krát drevený rošt čo sa mi moc robiť nechce - prácnosť , veľa dreva, váha niekto mi vravel urobiť to pomocou krokvového závesu, alebo priameho závesu, len neviem či 16 cm pod krokvou na šikmine to nieje veľa. Máte s tým skúsenosti ? A strop chcem dať izoláciu medzi klieštiny a potom nad klieštiny, pod klieštiny by som nedával, kvôli svetlek výške, nad klieštinami ma to netrápi, je tam nízky pôjd, v časti chcem pochôdzny.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?