Hrubka sadrokartonovej priecky

Ahojte chcem postavit na poschodi izbu. Steny chcem spravit zo sadrokartonu. 1) chel by som sa spytat aku hrubu stenu treba spravit aby bola izba obytna a nebolo v nej zima pri standartnom kureni - hrubka steny, izolacie v nej. Nakolko poval bude neobytny a nevykurovany. 2) zo strany izby sadrokartonove dosky zo strany povele OSB dosku a nasietkovat lepidlom - je to dobre riesenie dat z vonkajsej strany (cize z povala) OSB dosky?
Odpovedať
Daj z oboch stran sadrokarton.Ked das zvnutra sadrokarton a zvonka osb,moze sa stat,ze para,ktora sa dostane cez pripadne netesnosti parozabrany za interierovym sadrokartonom,sa ti na tej osb bude zrazat.pretoze osb je silna parobrzda.Ak parozabranu urobis DOKONALE,tak mozes dat aj osb,Je to ale zbytocne drahsie riesenie.
Odpovedať
Profilova fotka
Steny min 30 cm sklennej vaty.Strop 60 cm . Skladba z vnútra Sadrokarton(zelený,alebo modrý ak biely odporúčam dve vrstvy,je to pevnejšie a stabilnejšie).Parozábrana ,konštrukcia ,zateplenie, paropriepustná fólia .Môžete ju zakryť drevenným roštom ,alebo zeleným sadrokartonom.
Odpovedať
@dusan72 mas pravdu sadros je lacnejsi nez osb. A 100% dokonalu parozabranu nedokazem spravit. @mesarosanton. Rozmyslal som na 20cm ale dam asi 30 nech tzm neni zima. Z vnutra som chcel dat 2x biely sadros hlavne koli pevnosti nech to neni ako z kvetu makoveho. Poto hned parozabranu ? To som ani nevedel ze tam treba cosi takeho. Krov mam len 11 ci 14cm hrady tam chcem dat tiez vatu potom parozabranu a pekne to obyt tatranskym obkladom. Osb dosku som pouzil na podlahe celeho povalu. Na nosne hrady podlahy na povale som spravil zaklop z obycajnych dosiek a potom som to vyrovnal velkymi tabulami OSB. zo spodu v izbach bude sadrokarton a nad nim parozabrana.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?