Dvere okolo stĺpa

Ahojte, začínam murovať priečky. V podkroví mám stĺp 16*16 a okolo neho dvere a tiež k nemu idú 2 steny. Akosi sa mi to riešenie nepozdáva, kotviť murovanú stenu do dreveného stlpa . A tiež neviem či tam vôbec vojdú 80ky dvere s obl. zárubňou. Ľavé dvere viem posunúť (chcem ich dať cca 15 cm od stĺpa), komín je aj menší o 15 cm ako v projekte. Pravé sa ale posunúť nedajúPriečky tehla porotherm 115
Odpovedať
Posunúť tú priečku s dverami smerom ku schodom, aby bol stĺp mimo, by bol veľký problém? V izbe 03 by sa akurát muselo primurovať za komín to posunutie, aby nebol len tak voľne.... A priečka medzi 05 a 04 by nebola v strede medzi oknami.... Alebo posunúť drevený stĺp. Doma sme taký jeden dali celkom preč, keď sa domurovala na jeho miesto priečka. Ináč podopieral väznicu na jednej strane strechy.
Odpovedať
@dedo758 no stĺp podopiera stredovú väznicu a je na ňom väznica vikiera, takže s tým sa asi nič nebude dať robiť. Ak by som to posunul ako vravíš stále by som musel kotviť priečku medzi 03 a 04 do stĺpa. A šírka na dvere by stále ostala rovnaká. Teraz reálne mi vychádza medzi rohom 2.05 (bez toho výstupku) a stĺpom 88cm. @jan45 ?
Odpovedať
Profilova fotka
A čo to urobiť takto (prepáč ale robil som to v mobile ale snáď pochopíš ako to myslím :)
Odpovedať
Profilova fotka
Vymurovat to tak aby si dvere otváral do izby ku stene a výklenok môžeš využiť napríklad na roldory alebo skriňu.
Odpovedať
@jiri_m dik za návrh ale neviem si predstaviť dávať cez to napr. nejaký nábytok
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?