Čo skôr v podkroví - murovať priečky a potom zatepliť?

Dobrý deň, poraďte ako ďalej z obytným podkrovím. Mame hotovú strechu a teraz neviem ci domurovat priečky a potom zatepliť sikminy a strop, alebo prv zatepliť dat sadrokartón a domurovat. Zateplenie mam 30 cm vata, čiže 15 cm medzi krokvy a 15 pod. Keď prv domurujem priečky po kliestiny tak ako to potom zateplim a dám v celku parozabranu? Ďakujem za každý postreh.
Odpovedať
@michalcimba zatepliť, domurovať, obložiť SDK
Odpovedať
@michalcimba môžete vymurovať priečky, ale nechajte voľné miesto pre tep. izoláciu
Odpovedať
@michalcimba určite by som nemuroval priečky až po tramy, treba tam nechat preistor na zateplenie, tak aby šlo po celej ploche strechy v stejnej hrubke. treba si pripraviť dopredu kotvy na SDK konštrukciu, a parozabranu potom prilepiť k stenam, kvalitným lepidlom a dat pozor na svetla, bodove su komplikovane, obyčajne svetelne vyvody treba dobre zaizolovať aby neprudil vzduch do izolácie. ak pouzijete drahšiu zabranu, ktorá by mala odraziť 2%tepla, treba si nastudovat udaje od výrobcu, väčšina tých folii potrebujem medzi foliou a kartonom 2cm medzreu, a ta sa ťažko konštkukčne vytvara. ak mate bodove svetla poradim ako ich spraviť.
Odpovedať
Ďakujem za radu a myslel som si ze by som prv dal vatu fóliu namontoval sadrac a až tak domuroval priečky po sadrokartón. Neviem ci je to správne a elmas to ma tiež trápi, ako urobiť bodové svetlá. Ved tam treba aspoň 10cn medzeru aby nenahrievalo fóliu nie? :-|
Odpovedať
@michalcimba Po inštalovaní SDK už nerobte mokré procesy. Najprv priečky + omietky, nechať miesto pre tep. izoláciu.
Odpovedať
Ešte mi poraďte kde ukončiť priečky keď vychádza priečka medzi krokvy v sikmine. Keď ju ukoncim nad krokvou tak potom tam nedám vatu. Aj v sikmine mam 30 cm vaty. Dúfam že som to napísal zrozumiteľne. :-|
Odpovedať
@michalcimba VŠADE, na akomkoľvek mieste, ju treba ukončiť v takej výške, aby ste tam tepelnú izoláciu vmestili. Nemusí byť plných 30 cm, ale hlavne ju nevystavajte až ku škridle.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?