Ako zvacsit zateplovaci priestor v podkrovi ?

Riesim taky problem. Mam podkrovie o sklone 30stupnov. Krokva ma vysku 20cm, najvacsie mozne znizenie SDK stropu v sikmine, ktore som na trhu nasiel malo len 24cm, cize by som mal 44cm zateplenie, co mi akosi nestaci, rad by som tam dal 60cm. Videl som rozne inspiracie v albumoch uzivatelov, ako napr @mio23 ale aj zopar inych albumov, len som stratil na ne link. Ale zaujimalo by ma, riesil to este niekto? Existuje ine riesenie, ako urobit pod to minikrov, alebo nahradit vatu pomocou EPS? Dik..
Odpovedať
Profilova fotka
@dusantt Určite, že existuje... Volá sa PIR. Pogoogli. Zo zhruba 10 cm hrúbky dostaneš taký tepelný odpor, ako zo 40 cm minerálnej vlny. Takže poľahky sa zmestíš medzi krokvy a nemusíš vymýšľať žiadne špeciálne konštrukcie. ;-)
Odpovedať
@leonardom trocha si prestrelil s tým tepelným odporom PIR izolácie ;-)
Odpovedať
@leonardom Este som nevyhral lotto ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@dusantt dajte si to spočítať, a porovnať ceny, ale 60 cm už nezníži straty tak, aby cena izolácia nahradila cenu uniknutého tepla za 30 rokov.
Odpovedať
@jan45 ono nerobim to kvoli navratnosti a celkovej lambde, ale skor to, ze potom mozem dat lacnejsiu vatu vo vacsej hrubke, a zaroven by som rad skryl cely 25cm vysoky betonovy veniec pod pomurnicou, nech taha co najmenej tepla prec. Ak to teda v praxi aj realne nieco prinesie, ten veniec skryty nad SDK.. Viem ze cez porobeton tam to teplo prejde tiez, ale mozno o nieco menej, resp eliminujem tepelne mosty ? Plus, pri velmi horucich letach dufam, ze to pomoze znizit celkovu teplotu v podkrovi, aj ked viem, ze tu neznizi nic, pokial bude cez den 36C a v noci neklesne pod 28C, tak tazko bude menej ako 30C v podkrovi... Pripadne aj na prizemi, kedze aj tam je 20cm izolacie pod poterom, tak nema co ten dom chladit (pri slabej izolacii podlahy aspon ta zemina by to mozno chladila :) ) neviem no...
Odpovedať
Podobné riesim aj ja. Ubytok vnutorneho priestoru kvoli hrubke izolácii v podkrovi. Daju mi nadkrokvovu izolaciu v podobe PIR peny a potom dam medzikrokvovu. Tym padom neuberiem z vnutorneho priestoru. Pod PIR penu ide plne debnenie, co zas spenvi celu konstrukciu strechy.
Odpovedať
Profilova fotka
pri projektovaní sa snažím investorovi vysvetliť, že vodorovná izolácia je funkčná len v uzavretom priestore a zvuková izolácia sa získa len hmotným stropom.
Odpovedať
Profilova fotka
@jakino Sorry... Ospravedlňujem sa. Prestrelil som v dobrej viere, že môžem veriť ústnemu podaniu agenta s danou komoditou. Porovnal som viaceré údaje na webe a vychádza to cca na 190 % účinnosti voči rovnakej hrúbke minerálnej vlny. Teda nie cca 400 %, ako som nesprávne uviedol. @jan45 Sorry, priatelia... @dusantt
Odpovedať
A cenovo je to tak +1000% alebo aspon +500%, nie ? :) Ja mam priestoru habadej, preto si mozem dovolit lubovolne vela... praveze keby tam nedam tych 60cm, mal by som morbidne vysoke podkrovie :D okrem toho, tepelny most v smere - pomurnica-krokva... totiz mam tam lietajucu pomurnicu, resp, nie cela lezi nad murivom, a ten detail nemozem izolovat tradicnym 24-32cm, lebo krokva 20, pomurnica 15, to len odhad, to mam 35cm, keby dam 35cm, mal by som zhola nic na useky 400x25cm, priblizne.. je tam este ocel okolo pomurnice. Cize uz len preto potrebujem (aspon myslim si) utopit tento nestastny detail. vo vlne...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?