Ako poriešiť vykurovanie v podkroví?

Profilova fotka
Starší dom, a chceme si urobiť v podkrový dve izby,ako je najlepšie poriešiť podkrovie a kurenie?
Odpovedať
... v podkroví... ;-) Ak sú o poschodie nižšie radiátory, tak pripojiť na existujúci rozvod - najjednoduchšie riešenie...
Odpovedať
Tiez to riesime,zatial sme v stadiu prerabania,z povodnej spajzky bude schodisko,tam sme dali maly radiator,hore v podkrovi bude len jedna miestnost 50m2,zatial tam nieje kurenie a bolo tam teplo,lenze tato zima sa nada pocitat ako "zima".
Odpovedať
Profilova fotka
@dedo758 na prizemí mame plynove kurenie
Odpovedať
Plynové - čiže gamatky?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
@dedo758 ano
Odpovedať
Tak to by som zvážil kompletnú rekonštrukciu kúrenia... Gamatky sú veľký žrút plynu, tým, čo ich vymenili, sa už za preplatky za plyn čiastočne aj investícia do nového kúrenia vrátila... Ale pokiaľ urobiť hore kúrenie bez zásahu do zvyšku, tak kľudne aj plynovým kotlom a radiátormi a časom potiahnuť rozvody aj na prízemie - kotol pod strechou má už dnes celkom dosť výhod... :-)
Odpovedať
@sea23 Presne tak, Treba gamatky vyhodiť, budete veľa platiť za plyn. Dajte si kond. kotol za 1100 € + radiátory. Ak prerábate celý dom a robíte aj tepelnú izoláciu podlahy a potery, tak dajte rovno podlahovku do toho. Hore tiež - veľa ale záleží od únosnosti stropu. Na fasádu hrubý EPS, na strop 40 cm vlny. Ak meníte aj okná, tak s trojsklom.
Odpovedať
Profilova fotka
a je nejaka alternativa plynu ?
Odpovedať
Elektrina... Buď elektrické konvektory, alebo aj elektrokotol a radiátory
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?