Ako odizolovat stary krov

Ahojte vsetci, riesim zateplenie podkrovia cca 30 rocneho domceka, plechova strecha A-cko 6x6x6m . Zaujima ma ako najvhodnejsie nainstalovat paropriepustnu foliu bez toho aby som zhadzoval plech. Mozem pouzit poradie plech - krokva - paropriepustna folia - vlna - parozabrana - sadrokarton?
Odpovedať
Profilova fotka
@malafarma V princípe áno, ale vyzerá to tak, že budeš riešiť ešte nejakú zavesenú pomocnú konštrukciu, pretože dnes sa dáva do podkrovia 30 a viac cm (ja som dával 40) a to hrúbka Tvojich krokiev nedovolí, či....?
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom ked sa dava izolacie medzi krokvy a potom aj pod krokvy, tak ako sa pripevnuje ta cast, ktora ide pod krokvy? lebo optimum je podla vselijakych vypoctov dat medzi a aj pod krokvy. ked sa kupi nizsia lambda (ta, ktora ma vyssi odpor, dufam, ze to dobre chapem), tak sa nemusi davat taka hruba. akurat, ze je drahsia. ale pod krokvy by sa malo zateplovat aj koli certifikatom a aj koli teplenym mostom
Odpovedať
Profilova fotka
@malafarma @sissik https://www.google.sk/search?q=zatepl...
Odpovedať
Dakujem za reakciu leonardom, planujem dat 40cm izolaciu takze zrejme budem musiet najst riesenie aj na tu zavesnu konstrukciu, co ale aktualne potrebujem rozhodnut je akym sposobom pripevnit paropriespustnu foliu. Ide mi o to ci ju mozem prichytavat na krokvy z vnutornej strany. Na vsetkych schemach ju vidim natiahnutu medzi krokvami a stresnou krytinou. Dufam ze som bol zrozumitelny :)
Odpovedať
Profilova fotka
@malafarma Riešil som niečo podobné pred 35 rokmi na drevenici v podkroví. Účelom tej fólie nie je ani to prepúšťanie vzduchu (to by tam rovno ani nemusela byť ;-) ), ako skôr zabránenie vniknutia kondenzu z plechu resp. dažďovej vody zvrchu do izolácie. Ja som si narobil latky (hranolčeky) a pomocou nich som tú fóliu upevňoval o krokvy. Ideálne je, ak je medzi fóliou a krytinou medzera (aspoň 2 cm) a takisto aj medzi fóliou a izolantom, aby to malo "luft".
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@leonardom planujem aplikaovat 35cm isover unirol profi
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?