Zvárané plotové diely svojpomocne - robil niekto?

Zdravim. Robil niekto z tych 250cm sirokych dielcov spojpomocne? Firiem je kopec, ale cena montaze ma zabila ... takze by som sa najradsej do toho pustil sam. Siel by som do toho Panel3D Classic. Mam to kusok komplikovane - cast plotu (v 173cm) pojde na betonovy zaklad, t.j. tam pojdu ocelove pozinkovane patky pre stlpik 60x40 / vrtanie do betonu, prichytenie srubami ... nasledne vedla toho dam H-tvarnice, lebo musim zvysit zaklad - asi 7m a tam by sa tie H tvarnice zaliali betonom (pouzijem suchy beton a stlpiky by sa zabetonovali do toho (tiez 173cm vyska) A zvysok, asi 10m by sli stlpiky klasicky do zeme (ty vyska menej, okolo 1m), kde by som vyvrtal tie 50cm diery, nasypal suchy beton a tie stlpiky zabetonoval takto a hotovo. V tejto nizsej casti by bola aj 1m branicka. Normalne si potaham snurky pre roviny dole, hore ... a pomalicky tie stlpiky robil. Prichytenie panelov k stlpikom uz je jednoduche. Naozaj tam nevidim ziaden problem, kde by som mohol nieco posrat, ci? :) privitam akykolvek komentar, popripade navod, video, radu ... Nic take som nerobil, ale aj nejake video navody na webe su a kua, nepovazujem to za ziadnu vedu take nieco spravit ... P.S. proste nekradnem a uz sa mi nechce brutalne peniaze platit majstrom za robotu, ved to uz neni normalne, uz nevedia kolko maju pytat :(
Odpovedať
1
2
@atak77 Zaujímavé, že už ani na východe sa nedá nikto normálny zohnať. Mne pri takomto plote pomohla drevená mierka (sirsia lata so 4 nabitymi odrezkami so stresnych lat), ktorou som robil spodok a vrch sa doladoval uz len vertikalnou vodovahou.
Odpovedať
Ja som mal najlepsiu ponuku za 12e meter. Neni to ziadna veda si myslim. Spravis aj sam.
Odpovedať
@atak77 ja idem na buduci tyzden robit nieco podobne..DT 4 rady a nato toto pletivo..akurat ja ho idem uchutit na beton stlpik a nie na tycku... tiez si myslim ze ziadna veda a 800eur za montaz mozem osrat ;)
Odpovedať
@atak77 niekto sa hecol :-D jasne, že to nie je žiadna veda. Popísal si to viac menej dobre. Šnúrka hore je trocha blbosť, ale to uvidíš. Good luck. PS "zalievať" tvárnice suchým betónom, nie je to trocha oxymorón? Ibaže by si ho rozmiešal v miešačke aj s vodou.
Odpovedať
@worker_falcon :-D jasne ze som myslel zasypat tvarnice tym suchym betonom ... este musim si pozriet ako sa s tym presne pracuje. Co som videl u mna co robili s nim, len nasypali, zasadili do toho obrubnik a potom poliali vodou a koniec ... Ked H tvarnicu polozim na betonpnpvy murik (murik mam hotovy, len ho musim o 1 rad nadvyhnut a do tej H tvarnice aj vlozim stlpik pre plot ... ), asi to bude rovnaky postup, len nasypem beton a zalejem vodou ... to este musim pokukat ... resp. kupim nieco take: https://baumit.sk/produkty/319/baumit... a vo furiku to zalejem s vodou, rozmiesam a nalejem dnu ako beton aby to lepsie vyplnilo vsetky spáry preco je snurka hore blbost? ako potom chytim presnu rovinu?
Odpovedať
@worker_falcon vcelku fajn videjko ako na stlpiky https://www.youtube.com/watch?v=aZQfu...
Odpovedať
@pluvko jak to myslis, ze stlpik a nie tycku? ja budem mat stlpiky 6x4cm, tak planujem ... tento https://www.plotovecentrum.sk/Jaklovy...
Odpovedať
@atak77 urcite si to rob sam, urcite to nie je raketova veda :-) ja budem rovnako robit ako ty, ja budem mat bet. zaklad na to dve rady DT a do nich navrtam otvory na uchytenie tych kovovych patiek kde sa potom uchytia stlpiky..ja ked robim so suchym betonom, tak radsej zamiesam s vodou v jednej nadobe a tak davam do jamy, otvoru atd ten fixbeton sa moze davat aj bez miesania aj s miesanim, tak pisu aj v navode, ja robim s miesanim :-)
Odpovedať
@maracana99 cauko, na čo davas kovove patky? teda ked tam davas 2 rady DT, preco nedas stlpiky priamo do nich? ja to chcem tak spravit v tom mieste, kde mam murik, teda tam, kde dam ten rad DT na navysenie. Este dumem ako vyvrtam diery (asi 5) v casti kde mam zem, ale asi len rucne, ved to staci jama mozno pol metra hlboka a siroka na rýľ ... tam budem mat len 1,23 vysku plota, bude to uplne v pohode.
Odpovedať
@maracana99 a jaky suchy beton pouzivas? normalne tie vrecia kupis a tak zamiesas? ci nejaky iny? ja tierz by som to vo furiku najradsej pomiesal a tak zalial diery, ci DTcka
Odpovedať
asi mas pravdu, ze ked dam dt, tak staci priamo stlpiky dat do betonu, akurat musia byt dlhsie, do tych patiek by trebalo kratsie, ale zas patky tiez nieco stoja :-) tie diery na stlpiky do zeme normalne rylom kopem, nic to nie je 50cm hlbka a sirka 20cm..beriem z tunajsich stavebnim vrecovany suchy beton 25kg vrecia, normalne som kupil v obi taku plastovu nadobu na beton a v nej dam vodu nasypem betom a zamiesam s motykou, kludne ten Baumit B20 mozes ten tvrdne dlhsie, ten fixbeton tvrdne rychlo tam musis rychlo osadit a mat vo vodovahe stlpik, ja som pomalsi :-) tak robim s tym pomalsim betonom :-)
Odpovedať
@maracana99 jasne, dlhší stĺpik stojí o 2€ viac, platňa cca 10€. A hlavne výsledný efekt je diametralne odlišný. Buď rad, že robenie jám "nič nie je". Nie vzdyt to platí.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@worker_falcon prosim ta a teda odporucas co? radsej kovove patky? ci dlhsi stlpik? Ano som rad, ale neboj kopal som aj taku, kde to islo tazko :-) ale ak by som kopal 30 jam, tak mozno rozmyslam inak ako rylom :-)
Odpovedať
@maracana99 zabetonovanie je iste lepsie chlape ... mas to pevnejsie sice neviem aku vysku ides plota ... bo tie patky podla mna nie su take 100% stabilne, hlavne ked napr. das na plot potom foliu a zacne fukat vietor ... ja tie patky pouzijem asi len na 5m, lebo musim, zvysok pojde do tvarnic, resp. zeme betonaz
Odpovedať
@atak77 tak to vsade supnem do betonu :-)
Odpovedať
@maracana99 bol som v Obi, jaku nádobu si bral? Mali hranaté 60l a 90l a potom nejakú okrúhlu.
Odpovedať
@atak77 neprežívaš to nejako? :-D ešte kelňu a lopatu odfoť :-D minul som tisícky vriec vrecovaného betónu, ale nič takéto som nepoužil. ak chceš vypĺňať DT, tak tam potrebuješ ten suchý betón dostať do tekutého stavu, aby sa to dalo aj zhutniť. najľahšie to budeš mať v miešačke... všetko iné je zbytočná piplačka. ale ako chceš. ja zvyknem hľadať systémové riešenia, aby som robil efektívne. pri pár metroch a jednej zákazke je to fuk. @maracana99 určite to zabetónuj. keď máš takú možnosť, tak nie je o čom. spojenie platne a stĺpika nie je nikdy dokonalé, jedine ak by to bolo od výroby zvarené, ale také sa dajú dosť ťažko zohnať.
Odpovedať
@atak77 ja som zarabal murovaciu maltu v okruhlej nadobe a tak isto by siel i beton. Robil som to s vrtackou s miesadlom, na ktoru je vhodna okruhla. Ak to chces robit ako v minulom storoci, tak im stacilo vykopat jamu, zarobit a hrablami premiesat :-)
Odpovedať
@atak77 mimochodom, je rozdiel osádzať do suchého betónu obrubníky a iné stĺpiky. a to video som samozrejme videl dávno. človek hľadá nejaké tipy na zefektívnenie práce. vyjadrovať sa k nemu moc nebudem. nezabudni aj ty spraviť ku každému stĺpiku "trojnožku", aby držal :-D a čakať minútu, kým voda vsiakne do FixBetonu :-D
Odpovedať
@atak77 Ak to budete robit sam, tak na zjednodusenie je tiez dobre zabit si vopred na presne rozmery do zeme roxory, na ktore potom navlecie stlpik.
Odpovedať
@stowasser myslíš pred vykopaním jamy si zabiť riadne hlboko roxor v šnúrke a v správnej vzdialenosti? okolo neho spraviť jamu pri všetkej opatrnosti? len potom, keď sa navlečie stĺpik, tak má na roxore vôľu a to pri dielcoch nie je žiadúce... ak myslíš zabiť ten roxor po vykopaní jamy, tak to dáva ešte menší zmysel. niekto tu už spomínal dosku, ktorá vymedzí presnú vzdialenosť medzi stĺpikmi. to je asi najlepšie riešenie, aj keď má svoje nedostatky. PS: milujem tie DYI nápady :-D pri jednorázovom použití človek ani nezistí, že je to blbosť a myslí si, že akú dokonalú vychytávku vymyslel.
Odpovedať
@worker_falcon co tam namiesto toho vysmechu z napadov ludi dat sem nejake konkretne rady? smejes sa z videa ALE nenapises teda ten spravny postup podla teba pises, ze doska na meranie vzialenosti je naj riesenie, ale ma nedostatky ALE nenapises ine riesenie bez tych nedostatkov atd ... miesacku nebudem riesit, ide o naozaj jednorazovu zalezitost, takze ten beton len zalejem s vodou, pomiesam to vo furiku, alebo v tej bedni a hotovo ... este musim vypocitat kolko toho betonu bude treba :) asi take klasicke 30ky tam pojdu https://www.hornbach.sk/shop/Debniaca... - len jeden rad v dlzke cca 7.5m ... t.j. asi 15kusov vedla seba tychto tvarnic, ked maju dlzku 0.5m @rkorba yoo, dik, jasne ... miesat to budem vrtackou s tym nadstavcom, to mam, mas pravdu, okruhly
Odpovedať
@worker_falcon k tym fotkam len jedno mam pre Teba:
Odpovedať
@atak77 veď dávam konkrétne rady. až príliš... ak ich tam nevidíš, tak SORRY 8-) nejaké to know-how si musím nechať... nedostatky dosky by si zistil časom, pri profi použití na viacerých stavbách. napr. že vždy ide po prepone. ak budeš miešať miešadlom, tak to bude mať správnu konzistenciu pre vyliatie do tvárnic. ale nie na osadenie stĺpikov. objemovú hmotnosť vrecovaného betónu si ľahko nájdeš.
Odpovedať
@atak77 ja mam tu 90l, ano dobre je miesadlo na vrtacku, je to jednorazova zalezitost, tak miesacku som neriesil, v pohode sa to da v tej nadobe zamiesat v takom stave, ze to sa to pekne leje do dtciek, robil som to tak na ovide terasy a uplne v pohode a zhutnil som to v dtckach takym roxorom zahnutym na konci do L, aby tam neboli vzduchove bubliny. Ano pre profika, co to robi denne su tieto veci zbytocne a vyzeraju ako blbosti, ja to robim parkrat za zivot a verim, ze niektore veci si urobim lepsie ako ti profici. Objem betonu pre DT30 je spotreba výplňového betónu = 0,022 m3 , je to na stranke vyrobcu to je 22litrov z jedneho 25kg vreca mas asi cca 12,5litrov podla vyrobcu, ale ber rezervu na spracovanie, takze rataj 25l na jedno DT.
Odpovedať
@atak77 namiesto toho hranateho stlpika co tu opisujete dam o 6 DT viac a vznikne mi tak ten "stlpik"o co pripevnim ten 3D plot..bude to krajsie a stabilnejsie...
Odpovedať
@maracana99 dik, takze dve vrecia 25kg na jedno DT @pluvko jasne, chapem. ako to napojenie chces vyriesit? budes vrtat to DT a tak tam uchytis tie uchyty dielcov?
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 nechapem preco 2x vrece na 1x DT 30..Ja som robil s DT pri robeni patiek ako zaklady na stavebnu budu a 1 vrece mi vyslo na 1 DT a este z kazdeho DT ostalo kusok..
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 objem DT ST30 13dm3,cemix 30kg na 15dm3
Odpovedať
@dart9 ale to mas stlpikove DT30, klasicke DT30 je dlhe 50cm, preto ti vyslo jedno vrece na jedno DT. DT30 dlhe 50cm potrebuje 22-25l betonu a to nedas z jedneho vreca
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?