Znižuje betónový plot hlučnosť?

Ahojte vy čo máte betónové ploty, znižujú hlučnosť? dakujem za každu radu :-)
Odpovedať
jasné že znižujú ved ich stavali i pri dialniciach, len je to potom ako drahá basa, sú aj iné možnosti odhlučnenia
Odpovedať
@duzu @takyna nemam pocit ze by nejako extremne znizili hlucnost. Ploty pri dialnici su uplne ina technologia. Betonovy plot pri dome ma ine vyhody, ale nejake extremne znizenie hlucnosti asi nie.
Odpovedať
Dobrý den. ano, betonové ploty hlučnost snižují. Nicméně Vy asi máte na mysli, že odhlučníte sousedy a to by ten plot musel být velmi vysoký a dostatečně dlouhý. U dálnic to funguje tak. že se šíření hluku do cesta postaví betonová zeď, případně jiná masivní zábrana. Ta zabezpečí, že se ve směru šíření hluku sníží jeho intenzita za touto stěnou. Ta je účinná a hluk se může šířit pouze nad touto stěnou. Dále beton není většinou hladký a to zase způsobuje pohlcování hluku ( pouze určitý kmitočet ) a snižování jeho intenzity. Ale to co platí u dálnice, kde je i jiný kmitočtový rozsah, neplatí u dělících stěn mezi domy. Já bych řekl, že velmi dobré odhlučnění poskytne neprodyšná stěna z hustě nasazených tújí. Nejlepší je eliminace zdroje hluku. :-p :-p :-p S pozdravem Laďa
Odpovedať
ak mam par metrov od domu a cca meter od plotu cestu (hluk a prach) , bol by vyssi betonovy mur vhodne riesenie ? vdaka .
Odpovedať
Profilova fotka
Dejte do vyhledavace protihlukove steny, delaji takove ploty. Myslim, ze i gabionovy plot funguje dobre jako protihlukova stena.
Odpovedať
Videla som aj z Veloxovych tvárnic.
Odpovedať
potrebovala by som riesit nieco priamo umerne - cena a zmensena hlucnost, ide o to, ze proti nasmu domu si otvorili krcmu..... ]-(
Odpovedať
@takyna To ti nepomoze ani plot,ani tuje ani nic. Trochu stlmi,ale zazraky necakaj
Odpovedať
@majki555 nejake riesenie by malo bit nie?, ved aj dialnice sa odhlucnuju.... ja potrebujem aj sukromie teraz, myslela som, ze mi poradia ti co maju nejake hlucnejsie pri cestach postavene domceky, ako riesili stlmenia hluku.... viem , ze proti krcme pomoze iba intenzivne pracovat na jej zruseni :-)
Odpovedať
@takyna zvuk iducich aut a krik opitych ozranov, to su rozne frekvencie. Pisala som ti z vlastnej skusenosti,ale ked neveris, vyskusaj,potom daj vediet ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@takyna Každý dostatočne vysoký a plný plot, dokonca aj živý plot dokáže čiastočne znížiť hlučnosť, potom aj prach a podobne. Nečakajte však, že nebudete počuť nič. Plastové okná, tiež znižujú hlučnosť, čo ocenia najmä tí, ktorí bývajú blízko komunikácie. Aby ste hluk minimalizovali čo najviac, potrebovali by ste vystavať vysoký a široký plot, ktorý sa však nehodí do zastavenej obytnej časti. Protihlukové bariéry bývajú vysoké a široké niekoľko metrov a používajú sa najčastejšie pozdĺž diaľnic a železničných tratí. Vhodné sú aj gabióny kombinované so zeleňou, aby dostatočne zapadli do krajiny, ale to je už iná kategória.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?