Zakladanie prvého radu betónových tvárnic na plot

Profilova fotka
Zdravím vás, potreboval by som poradiť akú zakladaciu maltu alebo mrazuvzdorné lepidlo použiť pri zakladaní prvého radu betónových tvárnic pri výstavbe plotu. Je ich na trhu milión. Bol by som povďační keby mi poradíte. S pozdravom Tomi
Odpovedať
@tomino84 ty tie tvarnice nebudes zalievat betonom?
Odpovedať
Profilova fotka
Budem ich zalievať betónom, len pod prvý rad budem dávať na betón IPU a potom by mala ísť zakladacia malta alebo mrazuvzdorné lepidlo na ktorým ten prvý rad tvárnic dám do úplnej roviny, lebo bude bez špárový plot.
Odpovedať
@tomino84 obycajna murovacia malta od Hasit-u....
Odpovedať
Profilova fotka
@tomino84 A je potrebne davat IPU? Pytam sa pre seba, lebo tiez chcem robit plot tak, ze vykopem ryhu do nemrznucej hlbky, vylejem betonom do urevne terenu a na to budem zalievat debniace tvarnice. Mal by som medzi betonovy pas a debniace tvarnice davat IPU?
Odpovedať
Ahoj,ja som osobne nedaval ipu,pride mi to zbytocne ved vlhkost bude aj tak vsade.len som do pasov natlkol roxory,vykajloval DTcka a zalial betonom.
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravím vás, IPU treba dať, základ treba ukončiť nad terénom a naň dať IPU. Tá je tam kôli vzlinajucej vlhkosti. S pozdravom.
Odpovedať
Mna toto tiez v dohladnej dobe caka. Ja chcem vymurovat murik bud zo zalievaciek alebo murovacich betonovych tvarnic, nato XPS 1-2cm pre vyrovnanie a omietka. Co som sa pytal ludi tak ani jeden mi nekazal davat IPU ale bolo mi odporucene natriet po stranach prvy rad DT (kusok nad teren aby to nebolo spatne, podobne ako ked sa robi sokel domu) gumoasfaltom aby vzlinajuca vlhkost neisla do tej omietky. @tomino84 ako spojis zakladovy pas so samotnym murom ked tam nalepis IPU? Nemal by roxor prechadzat zo zakladoveho pasu az do tvarnic aby to bolo previazane a pevne? Mozno by nebolo zle vyliat tam ten gumoasfalt na zakladovy pas a mas aj hydroizolaciu aj previazanie zelezom a neriesis ci je IPA prerazena alebo nie ;-)
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
Profilova fotka
Zakladový pás zalievaný pod úrovňou terenu z ktorého treba ponechať trčať roxory už vopred rozmerané podľa betónových tvárnic.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
Profilova fotka
Prvý rad tvárnic uložený na sucho. Horný okraj tvárnic vyčnieva 5cm nad úrovňou terénu a je vyrovnaný do vody s použitím plastových podkladacích klinov ktoré sa dajú zakúpiť v každých stavebninách. Po následnom zaliatí betónom a po vyzretí som použil tekutú hydroizoláciu ktorú som natrel v štyroch vrstvách
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Ahojte, budem riešiť niečo podobné a to elek.pripojku: stačí bežný betonový základ s prechodkov pre kábel ? s tým že si nechám trčať roksor pre zalievacie kvadre, alebo to mám radšej spraviť s ytongu ?? Následne by som to rád obložil prírodným kameňom.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?