Základ pod vstupnu bráničku

Dobrý deň, chcem sa opýtať, či je nutné robiť základ aj pod vstupnú bráničku... viď. obr. Základ je urobeny pod stĺp z DT a aj pod pravú stranu steny z DT. Múr je z DT hr. 250mm Výška múru je 1500mm, bránička bude kovová. ... Pod bráničkou je plánovaný zásyp z makadamu cca 45cm a vrch betonová dlažba.
Odpovedať
obrazok je schematicky
Odpovedať
@marosh19 pokial si so zakladmi ani nezacal, urob ich ako celok, aby ti jedna strana casom nesadala inak ako druha... ak uz plot stoji, urob ako je planovane.
Odpovedať
aha ok, v prípade posuvnej brány treba tiež urobiť súvislý základ? tá ma dĺžku 3100mm.
Odpovedať
@marosh19 Nutné nie je, ale je dobré to spraviť v jednom kuse. Je to len o niečo viac betónu.
Odpovedať
@marosh19 ak ta posuvna brana bude kolajnicova, tak urcite.
Odpovedať
posuvna brana bude samonosna.
Odpovedať
@marosh19 Aj tam som dával súvislý základ. Tu je to vidno. Na ten základný pás plota sa potom prirobil aj základ pre posuvnú bránu.
Odpovedať
Poviem ti to takto, cim lepsie urobis zaklad tym menej problemov budes mat v buducnosti. Otec robil zaklady pod branu a branicku do dvora. Hlboke 130cm,nakolko nezamrzajuca hlbka u nas je 120 cm, armatura z roxorov,susedia sa smiali ze robime atomovy kryt. Ked prisla zima vsetci dookola zaseknute kridla bran do seba, branicky pomaly nemohli otvorit,co im podvihalo zaklady a ja dodnes otvaram branu malickom. Zaklady sa robili pred 38 rokmi. Nic neusetris.
Odpovedať
@milos35 Veru, treba to raz urobiť poriadne. Lebo neskôr už do základov viac betónu nepridá.
Odpovedať
ok, brana bude samonosna, inak zaklad mam vykopany do hlbky 110cm - sirka 45cm, múr z DT hr.25cm, lokalita okres Nitra..... tak pod branu teda nebudem robit základ?!
Odpovedať
@marosh19 Nemusíš ak nechceš, nie je to nevyhnutné.
Odpovedať
ok vdaka za rady
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
@chrobak7 @milos35 prosím možem sa spýtat vás čo máte uz za sebou realizaciu plotu? Mame trochu problem so širkou zakladov pre samonosnu posuvnu branu o širkee 5,5 m. Mame základy v nezamrzavej hlbke 100 cm. Beton mame z betonarky z mixu, kvalitny dobry beton 20 tka. Ovšem, bohužial širku zakladu pre samosnosnu posuvnu branu len 35 - 40 cm. Vyrobca plotu ktory bude tahokov rám + drevene výplne požaduje 60 cm šírku základu. Výška plotu 160 cm. Podložie je velmi tvrdé ilové, museli na niektorych miestach kopači robit zbíjačkou, nešlo inak. Nemáte skusenost? Nestačilo bych tych 35 - 40 cm? rozmer našej betonovej základne pre samonosnu branu je 2,35 dlžka, 1m hlbka a 35 - 40 cm šírka. Na krajoch betonovej základne budu stlpiky kotvene na chemicku kotvu do betonu. Brána samonostná posuvná 5,5 m. Hladám odpvede na to, či to nechat ako je, alebo rozširovat základ, opat kopat a navazovat zložito novy beton na stary? ďakujem pekne za názor
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?