Zachrana neudrziavaneho plota

Zdravim, rad by som sa poradil ako postupovat pri zachrane roky neudrziavaneho dreveneho plota a drevenych dveri v exterieri, ci je to vobec mozne a ci to ma zmysel. Plot je dost dopraskany, povrchuva uprava uz viac menej neexistuje. Pre najlepsiu predstavu prikladam detailne foto. Mam celkom slusne mnozstvo fermeze, planoval som pouzit tu. Aky postup by ste odporucali? Pouzit aj nejaky tmel na tie praskliny? Alebo to uz len tak nababrat, nech to este rok dva vydrzi a vymenit? Dakujem za odpovede.
Odpovedať
jemne by som to vybrusil a natrel hrubou vrstvou
Odpovedať
drevo dostava svoju prirodzenu patinu. aplikujte 2-3 nateri fermezou, ktoru mate a je vybavene. tmel je zbytocny - v exteriery dlho nevydrzi.
Odpovedať
@tomeq Za pekného počasia plot vyčistiť drôtenou kefou, dvere šmirgľom a natrieť teplou fermežou. Potom použiť konečnú úpravu napr. belinku.
Odpovedať
@tomeq Ten plot by sa oplatilo rozobrať a tak ošetriť.
Odpovedať
@tomeq Uplne v pohode. Nevyzera to tak katastroficky. Ako uz bolo povedane zlahka prebrusit, naj rucne - pojde to lahko ako vidim. Suhlasim s @viktor811 ze by sa prot oplatilo rozobrat aby sa osertili aj casti spojov. S prasklinkami si nerob hlavu a vytmel len velke diery , ono tie prasklinky tomu dodavaju charakter. Ak sa s tym pohras budes mat vo finale krasne dvere a plot. Len co sa tyka dveri tak spoje by som len netmelil ako je ten detail ale vlozil (samo s lepom a kladivkom) by som tam kusky dreva aby sa spoje spevnili, nasledne zabrusit a osetrit.
Odpovedať
Profilova fotka
este to nie je v tom zlom stave ze by sa s tym nedalo nieco urobit, ako ti vyssie vsetci pisali treba to prebrusit a natriet nanovo a bude to fajn, uz aj pocasie ti na to praje :D
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som to len ozaj zlahka presiel ocelovou kefou a potom tepla fermež.... vrstvy podla potreby... netmelil by som fermez sa dostane aj do prasklin a spravi lepsiu funkciu ako tmel . ktory prevdepodobne casom aj tak vypadne kedze drevo bude pracovat... inak plot nevyzera zle.. aspon na foto nevidno nejaku hnilobu, takze nemenit.. teda je to aj vec vkusu co sa komu paci a ako sa to hodi do prostredia....
Odpovedať
Super, tak to ste ma potesili... Rozhodne ho planujem rozobrat, konstrukcia sama o sebe si tiez uz zasluzi prebrusit a natriet. Rozmyslam skor jak si to zjednodusit a zaroven to urobit dokladne, urobit nejaku kovovu "vanu" napr. zo stareho okapu a proste to do tej horucej fermeze ponorit...
Odpovedať
@tomeq Ten plot nie je až taký starý, veď sú použité vruty a nie klince. To je zároveň aj výhoda - dá sa ľahko rozobrať a potom vo vodorovnej polohe renovovať očistiť a napustiť proti drevokazným hubám aj krycou fermežou. Pri spätnej montáži nepoužívať pôvodné otvory, ľahko sa uvoľnia. Dvere pozrieť či by sa nedali tiež rozobrať, označiť polohou a tak renovovať.
Odpovedať
poriadne to očisti a napusť fermežou
Odpovedať
Tak do dveri som sa uz pustil, plot ked sa kusok otepli, bude sa aj s tou fermezou lepsie robit...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?