Zabudovanie skriniek elektromera a plynomera do plota

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Plánujeme robiť plot z betónových tvárnic DT, a potrebujeme do nich zamurovať skrinky plynomera a elektromera. Viete nám poradiť, ako postupovať? Máme zaliať káble a rúry do betónu?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od marrad:

@ecuk tie skrinky máte v betonovej plote? dávali …
@marrad my sme dali plotové DTčka na hulváta na skrinky, ale na druhej strane som v každom rade zosilnil výstuž (priestor nad skrinkou) - takže je tam de facto "plotový preklad"..
Odpovedať

@marrad Pokiaľ si pamätám, murári tam žiadny preklad nedávali. JE to položené priamo na tých skrinkách. Tie 2-3 tvírnice nie sú tak ťažké, aby ich skrinka neuniesla. Navyše sa to aj tak celé zaleje betónom, takže potom už netlačia na skrinky. Zdá sa mi, že tam dávali len vodorovnú výstuž.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@marrad Pokiaľ si pamätám, murári tam žiadny prek…
@chrobak7 1 m3 betónu má skoro 2,5 tony. Ak dobre počítam (orientačne).. plot z DT20, šírkou 0,5m a výškou 0,6m = 150 kg betónu, čo nie je zanedbateľná hmotnosť, ale tlačí na skrinky. Skrinka na plynomer je z plastu a skrinka na elmer z tenkého plechu..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gadefox:

@chrobak7 1 m3 betónu má skoro 2,5 tony. Ak dobre…
@gadefox Peeklad viditeľný nie je. Je možné, že tam dali nejaké roxory na vrch skrinky a tie držia tie tvárnice.
Odpovedať
Profilova fotka

@gadefox Peeklad viditeľný nie je. Je možné, že t…
@chrobak7 susedovi dávali preklad, lenže plot má omietnutý. V prípade plotových tvárnic sa musí použiť výstuž - inak by bol preklad vidieť. Reagoval som, aby nevzniklo nedorozumenie, že tvárnice s betónom nad skrinkami majú pár kilo ,)
Odpovedať
Ja som robil sám preklad - dal som na skriňu 1 radu tvárnic ( + polystyrén pod DT) , do nich vystuž, beton a na 3. deň som pokračoval.
Odpovedať
@gadefox @milanista @chrobak7 ďakujem Vám za odpoveď, včera sme si kamošovi statikovi dali urobiť navrh, že čo by tam mohlo byť, tak nam navrhol oceľové valcované profily L60x40x6 alebo UPE120, alebo I120 alebo betonárská výstuž (roxor) všetko zarezať do plotovej tvárnice podšalovať a zaliať betonom, tak aby sa dobre dostal beton do všetkých škár. tak vznikne preklad, ktorý unesie plot nad skrinkami a nezatazi plastové skrinky. Ked dnes prisli robotnici tak sme sa ich opýtali ako to maju v umysle urobit tak povedali tu verziu s roxormi... Dufam, že to dopadne dobre.
Odpovedať

@gadefox @milanista @chrobak7 ďakujem Vám za odpo…
@marrad presne tak 👍🏻
Odpovedať
@gadefox @milanista @chrobak7 Pripojim sa po nejakom case. Ako ste uchytili dvierka z skrinky ee. Odmontovali sme hornu cast s dvierkami v ktorej je elektromer a hore v strieske je dierka kde su uchytene dvierka ale dole vlastne neni nic a niesom si ista ci urobit na tie dvierka dierku do betonovej tvarnice alebo ako ich uchytit aby nevypadli z plota z bet. tvarnic. Vopred dakujem za odpovede.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mucha999:

@gadefox @milanista @chrobak7 Pripojim sa po neja…
@mucha999 Prečo vyberáš dvierka zo skrinky? Však zamuruj celú skrinku aj s dvierkami. Vnútri aj tak potrebuješ niečo, o čo prichytíš elektromer. V skrinke všetky tie úchyty máš. Alebo som zle pochopil napísané?
Odpovedať

@mucha999 Prečo vyberáš dvierka zo skrinky? Však …
@chrobak7 Jo zle si pochopil. Celu skrinku ideme zamurovat, lenze v nej je dierka na uchyt dvier len hore v streche. Spodna dierka zostala v odmontovanej konstrukcii... a tu potrebujem nejako nahradit
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mucha999:

@chrobak7 Jo zle si pochopil. Celu skrinku ideme …
@mucha999 neviem presne ako to vyzerá, ale nedá sa zrezať z tej spodnej konštrukcie a nechať ju tam? Lebo inak jediné riešenie spraviť tam úchyt s dierkou. My sme inak rozmýšľali ako obmurujeme, aby to vyzeralo dobre a nakoniec sme to prekryli hliníkovými dvierkami. Čiže skriňa je celá a bolo s tým menej roboty.
Odpovedať

@marrad ano, v betonovom plote ich máme, je tam aj nejaký preklad ale už neviem ako ho tam otec dával
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?