Zabudovanie skriniek elektromera a plynomera do plota

Profilova fotka
Plánujeme robiť plot z betónových tvárnic DT, a potrebujeme do nich zamurovať skrinky plynomera a elektromera. Viete nám poradiť, ako postupovať? Máme zaliať káble a rúry do betónu?
Odpovedať
Profilova fotka
urcite netreba nic zalievat. normlane murujte a DT na prislusnych miestach vyrezat aby sa dali nasunut na privody plynu, resp. elektriky... s elektrikou je to lahsie tam sa da dost hybat ale plyn. max. par cm.. tak dufam ze vam to dobre osadili..tie skrinky myslim...
Odpovedať
Profilova fotka
Na mieste kde sú rúry od plynu do zeme nerobiť ani betónový základ? Alebo tam dať nejakú hrubšiu chráničku/PE rúru?
Odpovedať
je norma na výšku osadenia skriniek
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Ahoj, ako ste to nakoniec zrealizovali?
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.modrastrecha.sk/blog/xenna... Skrinky sme obmurovali pomocou DT a zaliali betónom. Plyn už bol v chráničkách a elektrické káble sme dali tiež do hrubej chráničky aby sa v prípade potreby dalo s nimi manipulovať. Vrátka v predu sme dali dorobiť na mieru z nerezu, lebo pôvodné boli plastové a nevyzeralo to pekne.
Odpovedať
@mimuso Dajú sa aj prívody pekne skryť do plota. Ak sú šikovní majstri, tak to zvládnu. Ten žltý kábel za plotom je chránička na optiku. Tú nám ešte len budú zavádzať na ulici.
Odpovedať
Velmi pekne dakujem za vase odpovede xenna a chrobak7 :-)
Odpovedať
Ahoj, ja som privodne kable v chranickach zalial do plotu a potom ich tahal v tvarovkach.- ako chrobak7, akurat ze zo strany od ulice som ich nechal par cm vycnievat a plot zo strany od domu je cely - nechcel som aby tam boli tie zadne strany tvaroviek (odrezal som z tvroviek iba zadne strany a tie som nelepil na tie skrinky zozadu).
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
@chrobak7 dobry den, velmi sa nam pacia tie Vase tvarnice, nakolko tiez momentalne riesime plot a rozhodujeme sa. Mozete mi povedat od akeho vyrobcu a aky typ to je? Dakujeme.
Odpovedať
@ywonita niekde tusim pisal ze to je z mercury market
Odpovedať
@ywonita @dgerzo Presne tak, je to z Merkury Marketu. výrobca tuším Joniec, odtieľ pyrit: https://www.joniec.sk/oferta/ogrodzen...
Odpovedať
@chrobak7 a objednávali ste to teda priamo z Merkury alebo cez iného dodávateľa značky Joniec?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ywonita Však som písal, že som to kúpil v MM.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
mozem poprosit kontakt na plynara ktory vam zabudoval skrinku aj ostatok?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@sakalik cim si nalepil tie kusky z plotovych tvaroviek na skrinky? Drzi to aj po zime? Tiez moc nechcem z vnutra pozemku aby bolo vidno sedu skrinku lebo je hrubsia ako ta plotova tvarnica... Vdaka
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Prosím vás, je nejak mozne odstrániť tie skrinky z hodín (plyn, elektrina) tak, že ostanú len tie hodiny, ktoré sa obmuruju tvárnicami? Dvierka sa potom dajú vyrobiť u toho, čo bude robiť aj bránu.
Odpovedať
@ecuk to si nemyslim. Osadenie vzdy komunikujeme s elektrikarom resp plynarom.(vzdialenost,vyska...) napr elektricka ma cert. Ktory sa tusim doklada k reviznej sprave tak si neviem predstavit ako by to bolo mozne bez nej.
Odpovedať
@ecuk každá skrinka musí mať štítok o zhode od výrobcu, ináč to nikto nepripojí, ak ti niekto vyhotoví na zákazku nie je problém , no kus bude drahý
Odpovedať
No nepotešili ste ma 😞 budeme to musieť vyriešiť inak teda.... Ďakujem za odpovede
Odpovedať
@ecuk Nevyriešiš to nijako. Jednoducho tam daj certifikované skrinky. Inak ti ten plynomer a elektromer ani nenamontujú, ak to nebude certifikovaná skrinka. Jedine pozrieť ponuku certifikovaných skriniek a z nich si vybrať.
Odpovedať
@chrobak7 tie skrinky tam už sú asi rok, už v podstate aj bývame, len sme začali robiť plot a rozmýšľame, či by to nebolo jednoduchšie bez tých skriniek.
Odpovedať
@chrobak7
Odpovedať
@ecuk na plyn smelo môžeš nechať len dvierka, žiadny certifikát netreba, akurát musí byť vetranie a rozmery na plynomer co píšu v žiadosti.
Odpovedať
@ecuk Ale veď to pôjde ľahko obmurovať. Tie skrinky sú už pekne osadené na mieste. Stačí len plot dorobiť.
Odpovedať
@chrobak7 bude to robiť otec a nevie sa k tomu dokopať hlavne kvôli tým káblom a rúram pod skrinkami. Druhá vec je ta, ze by som chcela, aby boli skrinky v plote, teda aby to susedom nespatilo na ich strane, ale mam kúpené 20 cm Simple Block a ta skriňa toho dosť zoberie a veľa bude vytrcat, čo mi až tak nevadí, len je to babracka
Odpovedať
@chrobak7 do akej vysky vam zabetonovali tie plynove rury? Vdaka
Odpovedať
@samson196 Nerozumiem tvojej otázke - akože v akej výške je tá skrinka? Presne neviem, cca 80 cm. Alebo sa pýtaš, či sú tie rúry v plote zabetónované? Áno, plot je plný betónu. Tie rúry sú v betóne, čo je vnútri plota v celej výške.
Odpovedať
@chrobak7 ano, to ma zaujimalo, ci su rury cele zaliate betonom
Odpovedať
@samson196 Betón tam musí byť, aby držali plotové dielce pohromade. Rúrkam to je jedno, či sú zabetónované alebo nie. Aj tak sa k nim cez plotový dielec nedostaneš. Musel by si rozbiť celý plot.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?