Z čoho oporny mur?

Zdravim. chcel by som poprosit o radu. Chcel by som stavat oporny mur, rozmyslam nad variantou 1. zaklad+debniace tvarnice, 2. zaklad a suchy murik(pieskovec), popripade to rozclenit na dve kaskady. Vyska je od 80 - 90 cm na niektorych miestach. Prikladam foto (koniec pozemka je asi tak 1,5 metra od susedovho domu) Poradte, ktora alternativa do tohto terenu by bola viac idealna. Vdaka.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomas68 tiež ma teraz čaká podobný problém, chcem urobiť základ, naň 2 rady DT, všetko previazať roxormi a do DT osadiť 3 m vysoké stĺpy H, do ktorých sa založia betónové dosky. Z tvojho obrázku nie je jasné, ktorý je tvoj pozemok. Horný alebo dolný? Z mojej fotky môj pozemok je ten vyšší.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomas68 nad gabionmi si nerozmyslal ?
Odpovedať
a co by ste povedali na takuto moznost, ze miesto oporneho muru z DT-ciek a betonu postavit opornu stenu z plastovych stetovnic: http://www.cofra.sk/sk/Produkty/Plast... V niektorych krajnach sa to pouziva ako lacnejsia nahrada za zelezne a drevene stetovnice. Mozno by sa tu vedel vyjadrit nejaky specialista na to.
Odpovedať
Moj pozemok je ten spodny a cast vrchneho skoro az po ten dom....gabiony sa mi zdaju troska drahe ked som to prepocital....
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
To sused postavil skoro na hranici pozemku? to je OK? ked pises ze aj horna strana je tvoja, skoro az po dom, lebo tam este nejaky plot by mal ist, ci nedavas plot medzi tvoj pozemok a jeho dom? Alebo tam uz je plot? neviem co je to na tvojom obrazku napravo hore
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Zdravím vás, môj dom bude v ,,miernom,, svahu na 28m je to ca 2-2,3m šírka pozemku je 18m. pozemok chcem následne dorovnať. Tak chcem urobiť oporný múr do tvaru ,,U,, a to 6x18x6m stačí len bet.základ 60cm hlboký a 40cm široký? A nato potom tahať DTčka do tej výšky 2-2,3m? Z vnútra nôpovka alebo geotextília? Alebo len prihrnúť hlinou? Bude do DTčiek stačiť vždy v každej rade roxory vodorovne 8cky a zvysle aj v každej jednej roxor 6tka, treba ich aj zviazať? Na záhrade nebude žiaden bazén ani velké stromy, je nutné to ešte nejako ,,kotviť?,, geomreže a hlina po vrstvách?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?