Vzdialenost plotu od cesty

Zdravim, neviete ako daleko musi byt plot od cesty? Stavebne povolenie je uz vydane, tam sa nic nespomina. Teraz, ked je uz plot takmer hotovy, vsak obec prisla s tym, ze sa boli pozriet na stavbu a chcu, aby to bolo 1 meter od cesty. Nikde to doteraz nebolo spomenute, ani v ziadnych dokumentoch obce som to nenasla. Mozu sa vobec takto dodatocne menit podmienky stavebneho povolenia? Vdaka
Odpovedať
@proximaa A ty máš pozemok hneď pri ceste? Stavebný úrad môže stanovovať podmienky stavby podľa miestnych podmienok. Navyše tieto podmienky môžu byť uvedené v regulatívoch. Ak by tvoj plot hneď pri ceste bol prekážkou v premávke, tak ti to môžu dať ako podmienku. A susedné pozemky majú ako plot? Mali by ste to mať v jednej línii. Ťažko sa odpovedá, keď nepoznáme viac detailov a lokálne podmienky. Kúsok od nás je ulica, kde tiež museli postaviť plot cca 1,5 metra od cesty, lebo mesto má plán vybudovať vedľa cesty chodník a ten pás im tí vlastníci museli predať za 1 €. Inde zase (v KE - v tejto téme: https://www.modrastrecha.sk/forum/sus... ) sú chodníky na súkromných pozemkoch. Ľudia majú ploty až za chodníkom.
Odpovedať
@chrobak7 pozemok je hned pri ceste. Susedia su dalej od nas, takze ziadna linia plotov tam nie je. Ide mi hlavne o to, ze v stavebnom povoleni nic take nebolo spomenute. Toto je rozhodnutie urobene 5 mesiacov po zacati prac. Vraj zasadala stavebna komisia a teraz rak rozhodli. Plot by sme museli prerobit, uz je takmer hotovy.
Odpovedať
@proximaa Daj fotku toho plotu a cesty. A plot si mala v projekte a v stavebnom povolení zahrnutý? Ak nie, tak na plot by si potrebovala osobitné ohlásenie stavby.
Odpovedať
@chrobak7 fotku nemam, teraz to nemozem ist pofotit. Plot bol v stavebnom povoleni, vsetko bolo nakreslene, projekt od projektanta. Na pozemku je iba plot, na ten sme potrebovali stavebne povolenie. Mne len proste nejde do hlavy, ze takto dodatocne sa mozu menit pravidla a pred vydanim povolenia nam to obec vobec nespomenula
Odpovedať
Profilova fotka
rozhodnúť obec môže, ale v normálnom právnom štáte by musel následky znášať ten, čo ich zapríčinil, riešil by to asi súd. U nás je to tak, že úradník má právomoc, ale nie zodpovednosť.
Odpovedať
Ak je vydane pravoplatne stavebne povolenie, ktoreho sucastou bol ten plot, tak sa jednoducho odvolaj na toto stavebne povolenie. Ak budu trvat na svojom tak ziadaj od nich naklady na prestavbu plota.
Odpovedať
Profilova fotka
@proximaa Ahoj. My sme si tiež dávali žiadosť o povolenie drobnej stavby-plotu, zakreslila som ho, podala u nás na stavebný, o 3 týždne prišlo - schválené. Za 2 týždne sme mali postavený plot. Po 1 mesiaci prišla "Zmena schválenia plotu", kde nám určili, že plot musí byť 2 m od cesty. Len fór je v tom, že náš pozemok končí až na ceste obce 1,3 m, čiže sme tam plot aj tak nemohli stavať. Tak neviem čo nám tým chceli povedať, že si máme odobrať ďalšie 2 metre z pozemku? Takže sme to neriešili, lebo sme už o dosť veľký kus prišli a na druhej strane-oproti nás, čo sú domy, tak tie si užívajú obecný pozemok na parkoviská a zeleň. Asi tak u nás.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?