Vylepšenie múru zo šalovacích tvaroviek

Dobry den. Rada by som Vas poprosila o radu ohladom "vylepsenia" nevzhladneho 2m betonoveho murika zo salovacich tvaroviek. Uz pred nim rastie brectan a rozne dreviny, ale to chvilu potrva pokym ho prekryju. Poradte prosim ako ho skraslit, aby bol uz teraz pekny ;-) Dakujem Vam za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
Najlacnejšie najrýchlejšie a najefektívnejšie je asi urobiť metličkový špric.
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros mohol by si napísať o čo ide -dosť by ma to zaujímalo
Odpovedať
Profilova fotka
Je to klasický cementový špric z ostrého piesku ,nanášaný murárskym mlynčekom ,alebo metličkou.Starý murári z okolia určite budú vedieť urobiť.Je to lacné a veľmi rýchle riešenie .Vyzerá to podobne ,ako brizolit dá sa prípadne maľovať.Za komančov sa takto povrchovo upravovali celé činžiakové bloky.Nieje to nič nádherné ,ale zasa splní svoj účel ochrany muriva pred poveternostnými vplyvmi.
Odpovedať
Profilova fotka
Takéto ploty sa obkladajú prírodnými blokmi kameňa alebo klasickým vonkajším obkladom, mrazuvzdorným. Motív, vzor a farebné prevedenie sa dá vybrať. Nie je to však lacná záležitosť. Jednoduchšie je použiť marmolitové omietky, vyberať si môžete s jemnozrnných alebo hrubozrnných omietok a tiež je možné vybrať si farebné prevedenie. Potom je však škoda používať na takéto omietky brečtan, ktorý by ju časom mohol poškodiť.
Odpovedať
my tiez mame takyto plot aj oporny mur. plot sme potiahli bielou externou omietkou a vyzera to pekne. ( my budeme mat plot s drevenymi latkami do obluka, len este latky kupit ). a na stlpy si dam karirohoz alebo nejaku mriezku a mozu sa mi tam tahat popinave rastlinky. a k plotu urobim kvetinovy zahon a kricky. a ta biela omietka da pekny kontrast, na to mozes tu mriezku urobit aj farebnu aspon pekne vynikne. samozrejme omietka moze byt aj inej farby. ak to mas plny mur tak si tam mozes urobit aj mozajku zo starych kachliciek. Dokonca som takyto mur videla len cisto natrety farbou. Alebo cementovy poter a to natriet..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?