Vjazd do garaze pred domom. Oplotit alebo nie

Profilova fotka
dobry, poprosim o radu, vlastne skusenosti. dokoncujeme dom. mame pre domom priestor asi 8 metrov po chodnik. na sirku tiez asi 8 metrov. ideme tam dat zamkovu dlazbu aby tam mohli parkovat aspon dva auta. mame dilemu ci tam dat s predu plot a siroku branku tak na 4 az 5 metrov. alebo nechame tuto cast neoplotenu a oplotime iba vchod do domu. tymto nebudeme musiet otvarat branu a bude sa lahsie parkovat. dakujem s
Odpovedať
Osobne si myslim ze je lepsie si dany priestor oplotit. My to oplotene nemame a pernamentne sa nam tam chodia otacat auta. Je to velmi neprijemné. Ludia vedia byt velmi drzy a este sa na vas osopia, ked ich upozornite ze sa jedna o sukromny pozemok.
Odpovedať
Profilova fotka
to sa aj ja bojim. my mame slepu ulicku, da sa otocit iba na konci, alebo niekomu nacuvat do vchodu. @alexach
Odpovedať
@silviu my mame podobne rieseny priestor pred domom (kuk v albume) a uz mame postaveny murik na zasuvaciu branu. Tiez sme riesili tuto dilemu a nakoniec sme sa aj kvoli psikovi rozhodli vsetko oplotit,aby mal vacsi vybeh.
Odpovedať
u nas maju susedovci takto - neoplotene a zatial som nevidela (je to uz roky - 15) ze by sa im tam niekto otačal, mozno jedno auto za 1/2 rok a uz vobec nie, aby im tam niekto parkoval. Ked k niekomu aj pride navsteva, tak parkuje na ulici pred domom kde prisli a otacaju sa vo dvore. Ale aj u nas ked sa nahodou niekto otaca, tak to nevadi, nejde do dvora. Je to vec nazoru.
Odpovedať
ja by som tiez odporucil oplotit si to aj spredu, my tiez budeme mat na auta 6x9m vyclenene a urcite to budem riesit plotom a branou..je to predsalen trochu bezpecnejsie a sukromnejsie.
Odpovedať
@silviu My máme vstup do domu aj garáže neoplotený, priamo na frekventovanú ulicu, a nikdy sme s tým nemali žiadny problém. Podľa mňa je brána zbytočná investícia a zdržovanie pri vjazde a výjazde z domu.
Odpovedať
My máme pred garážou tiež zámkovú dlažbu, je tam priestor na parkovanie pre 3 autá a oplotenie sme popred garáž nedávali. Je to veľmi praktické, ako pre návštevy, tak pre nás. Za 4 roky sa nám stalo raz, že nám tu zaparkoval niekto cudzí a otočí sa u nás cca tak 1 človek za rok.
Odpovedať
@silviu kamarát to mal ako stojisko na auto bez oplotenia a po roku tam dal bránu kvôli psíčkarom. Každý pes, čo šiel po ceste okolo, mu tam zabehol, očuchal a cvrkol na roh garáže. Rozhodni sa správne. =-)
Odpovedať
Profilova fotka
@staronova ja mam rad zvieratka, ale toto by ma vytocilo riadne. v
Odpovedať
@silviu my tiez byvame v slepej ulicke, o to je to horsie, ludia su lenivy sa ist otocit na koniec ulice, auto tesco expres ktore vozi susede potraviny by nam niekedy najradsej nacuvalo az do obyvacky. Ale mozes mat aj stastie a k tebe sa chodit tocit nikto nebude. :-)
Odpovedať
@silviu my budeme mať pred domom prístrešok pre auto a tiež rozmýšľame že ho neoplotíme. Ale kedže sme dnes len začali kopať základy, tak na rozhodnutie máme ešte kopu času. Ale ja sa prikláňam k neoploteniu.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja oplotenie nemam a zatial mi to ani nevadi. Je to praktickejsie ako otvarat pokazde branu a potom este aj garaz... Nezaregistroval som, ze by sa u mna niekto otacal, ale aj keby... pokial to nie je 10t bager, nevadi mi to :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
@cannella mozem poprosit foto?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som tiež váhal nad oplotením .Ulica je slepá a ešte k tomu aj úzka,ledva sa zmestia vedĺa seba 2 auta.ale po skúsenostiach susedov,ktorým sa na parkovacích miestach stále niekto otáčal som sa ohradil. Jednemu susedovi pri otáčani narazili aj do stĺpa prekritia vstupu do domu.Odvtedy si tam vetšina dala zábrany ako kvetinače,reťaze a pod.Čiže ak chcete mat kĺud,tak ohradit
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
Profilova fotka
Mám dvojgaraz a pred ňou tiež dlažba cca pre 3 auta. Nechcel som robiť ešte jednu bránu kvôli otvaraniu, tak mám plot potiahnutý ku garáži. Výhoda je že keď chodí návšteva, nemusím nič otvárať a v zime neriešim problémy s posuvnou bránou. Nevýhoda asi len tie potulujuce sa psy...
Odpovedať
My mame posuvnú bránu do 6 m, vjazd do garáže cez 7m, aby sme mohli chodiť okolo celého domu tak sme dali plot s branou,neviem si predstaviť, že by som nemohla prejsť pod oknami domu, okolo garáže na pozemok za domom.
Odpovedať
My mame v plane riesit to takto nejako. Sme pri frekventovanej ceste - budeme bez brany na prijazdovej ceste, aby sme ju neblokovali pri vjazde. Taktiez navstevy budu mat bezstarostny pristup. Alebo aj kurieri, atd. A psicko moze postrazit aj predzahradku, do ktorej sa dostane volne z lavej strany domu.
Odpovedať
Ked kupim predrazeny pozemok a budu sa mi tam vsetci otacat nebodaj na hulvata parkovat nie neprosim! Momentalne mam garaz na konci uzkej slepej ulice kde sme ju umiestnili na nas pozemok a pred nou je 1m priestor Ked som v garazi a vsetci co povazuju za samozrejmost a zvykove pravo sa u "nas" otacat na mna gania co som si to dovolil mat otvorenu branu a zavadzat im v ich otacani! V baraku to urcite nechcem zazivat a keby som silou mocou chcel mat kontakt s kazdym zmrdom co nevie co sa slusi a patri otvorim si branu a citim sa volny ako bez plotu, ale uz teraz viem ze k tomu nedojde!
Odpovedať
Ja tiez toto idem riesit a necham to otvorene. Hlavny dovod je ten ze nie som v ziadnej slepej ulicke a podobne, ale na hlavnej ulici v dedine. Tych aut nie je nejako vela, ale stat na ceste a cakat pokial sa otvori branka, to nie. Takze to bude otvorene. Otacat sa tam nikto nebude ani nemoze, neni dovod ... takze z toho pohladu to je OK, ale keby som byval na taokm mieste, kde sa ludia zvyknu otacat, asi by som dal branu ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?