Umelý živý plot - máte skúsenosti?

Poprosím Vás o nejaké vaše skúsenosti, doporučenia odkiaľ a aký ? Prípadne životnosť a údržba. Vďaka
Odpovedať

Odpovedať
Profilova fotka
@monster7843 Preboha, Monster!
Odpovedať
Profilova fotka
Kriste pane. To je riadna obludnost. Daj radsej akykolvek betonovy. Aj najobycajnejsia thuja vypada vyborne, udrzba minimalna.
Odpovedať
@monster7843 tak umelý alebo živý. :-D Do bytu si daj umelý, vonku posaď živý.
Odpovedať
toto je naozaj strasne, nedala by som to ani na cintorin
Odpovedať
@leonardom @jankazb @stastnyjim @elliottka Potrebujem nejaké dočasné tienenie medzi plotovými stĺpmi kým nedorastú živé tuje. Krycia plachta mi teda príde ohavnejšia.
Odpovedať
Profilova fotka
Krycia plachta je proti tomuto top. Alebo daj bambus, mozno dreveny plot vodorovne kladeny plny z palet... Vsetko bude lepsie ako toto.
Odpovedať
@monster7843 Niekde som to videl a bolo to dost drahe, ak toches docasne tak by som to nedaval, na obrazku to vyzera podla mna v pohode neviem ako nazivo. Je to sice trochu sedlacina ale osobne mi to nejako neprekaza, tu miestny moralisti radsej odporucia 2 metrove betonove steny.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@monster7843 aj ja rozmýšlam nad niečím takýmto,ale neviem ešte presne že čo dám ale viem že betón nechcem,chcem priniesť trocha prírody do oplotenia a nie vezenie a tý ostatný nech si ešte dajú aj ostnatý drôt na vrch toho betonového plota a budete to mať ala tuti vezenie.
Odpovedať
@boywonder513 no tak táto umelina nie je o nič lepšia od "väzenia"
Odpovedať
Ja si to viem zivo predstavit s umelym travnikom ako si lahnem na umele lezadlo a vycapim tam svoje umele ... ;)
Odpovedať
@monster7843 vysievaj tam kazdy rok sarlatove fazule, ozdobne tekvice, hrachor.... Natiahni jutoviinu, Je mnoho moznosti, ktore su docasne a lepsie ako tato plastova prisernost. Aj derava plachta je lepsia ako TOTO =-) Nehovoriac o tom, ze tu plastovinu budes musiet raz zlikvidovat, ale asi sa o nu slnko, vietor a mrazy postaraju skor. A sused ti podakuje ked bude tvoje PVC listie zberat po svojej zahrade. btw: betonovy plot tiez povazujem za prisernost, keby ma niekto chcel zaradit medzi miestnych moralistov
Odpovedať
Článok sa načítava...
@boywonder513 trochu prírody do oplotenia? Myslíš, že umelou ozrutou prinesieš trochu prírody? Sníva sa mi. Keď už prírodu, tak echt originál živý plot. Len samozrejme, že potom treba rátať aj s tým, že sa treba oň starať, že to nie je len tak. Keď dáš umelý, tak to ozaj už môžeš dať aj dvojmetrový betónový plot.
Odpovedať
Takže aby bolo jasné, treba si lepšie prečítať otázku ktorá bola položená. Nik sa nepýtal či dať umelý plot, alebo nie, ale ten kto ho má, aké má s tým skúsenosti. Po druhé, pre mudrákov ktorí doporučujú žívý plot, LEPŠI ČíTAŤ, prípadne čítať aj ďalej, písal som, potrebujem dočasné riešenie, kým nedorastie živý plot. Otázka je dva roky stará, takže plot je už dávno doriešený. A buďte tak láskavý a ľudský a rešpektujte názor a vkus ostatných, pretože 100 ľudí 100 chutí. Keby sme mali všetci rovnaký vkus, tak všetky domy a záhrady sú úplne rovnaké. Nebudme prosím Vás OVCE. Ak sa chce niekto vyjadriť k téme, tak poprosím o rady a skúsenosti pre DOČASNÉ oplotenie pre niekoho, kto to možná ešte bude potrebovať a rieši momentálne tento problém. Ďakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@monster7843 Nazdar Monster,suhlasim uplne s tebou. A ako si to nakoniec doriesil?...odkial a co si daval, spokojny s rozhodnutim? Vdaka
Odpovedať
@mioniname No klasika, zasadil som tuje asi 70ks, ktoré som bral v dobrej cene tuším niekde pri Senici. Výška tují cca. 120-150cm a myslím 5€/ks. Mám hroznú ilovitú zem a aj jamy nie nejak veľké a predsa sa všetky prijali. Na pletivo som dal dočasne rákosie. Od suseda mám zelenú nepriehľadnú plachtu a ťahá sa po ňom pavinič a brečtan.
Odpovedať
@monster7843 tuje sú v tomto smere veľmi vďačným riešením. A teda myslím, že si to vyriešil oveľa lepšie, jak si pôvodne mal v pláne :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?