Udrzba dreveneho plotu od suseda

Ahojte, chcem sa spytat, ti ktori mate dreveny plot, ktory je vas (nie spolocny plot), ako ho udrziavate od strany susedov? Premyslame nad drevenym plotom, a zvazujeme pre a proti. Co ak budu zle susedske vztahy (susedov nepozname), a nedovolia nam ho natriet, pripadne ho ani sami nebudu chciet natriet, bude im jedno ako vyzera z ich strany. Plot budeme realizovat na nasom pozemku (teoreticky takmer na hranici) a na nase naklady. Pridavam fotku, ako ukazku. Su nejake figle na udrzbu, alebo je to uplne blaznovstvo? Vdaka
Odpovedať
@tonoamiska Ak sa nechces spoliehat na susedske vztahy tak by som volil plot takej konstrukcie aby sa dal kazdych par rokov rozobrat, povedtme stlpy s ¨hakmi¨ na ktore sa pripevnia tie desove bloky. Myslim ze by to malo ist dat dole osetrit a potom nasadit s5 . Alebo ak je to mozne postavit plot 50 cm k sebe a plot osetrovat defacto z vlastneho . Pri tak vysokom plote ma nic ine nenapada :-|
Odpovedať
@17juraj17 S tymi hakmi to je super napad, raz za par rokov to vysunut, natriet a pripevnit naspat. V podstate len hranoly by boli napevno a tie by sa dali natriet, ked by sa vysunul ten blok. Vdaka! :)
Odpovedať
ved nech si ho sused natiera ako chce.
Odpovedať
@atlaska to hej, otazka ale je, co ak ho nebude natierat vobec. My sice z nasej strany budeme osetrovat, ale z druhej nebudeme mat ako a plot sa znici. Cize snazim sa najst sposob, ako zabezbecit, aby ten plot bol osetreny, aj ked tam bude byvat niekto, kto nebude mat ani zaujem ho natriet, ani nas tam nepusti ho natriet. Plot tam teraz nie je ziaden, je tam zahrada, ktoru chodia raz rocne pokosit, ale nevieme dokedy to tak bude.
Odpovedať
zalezi ake drevo chcete pouzit. moze ho sused nechat patinovat - zosednut a vydrzi dlhe roky. na obrazku su hrube fosne nie tenke laty. nase prababky mali stodoly a ploty sive a vydrzali 50rokov.
Odpovedať
Občiansky zákonník, § 127 Vlastníci susediacich pozemkov sú povinní umožniť na nevyhnutnú dobu a v nevyhnutnej miere vstup na svoje pozemky, prípadne na stavby na nich stojace, pokiaľ to nevyhnutne vyžaduje údržba a obhospodarovanie susediacich pozemkov a stavieb. Ak tým vznikne škoda na pozemku alebo na stavbe, je ten, kto škodu spôsobil, povinný. Pokial viem, tak to plati aj pre cistenie odkvapov na streche, natieranie plota, fasady a podobne. ;-)
Odpovedať
@tixi az teraz som si vsimla tvoju odpoved, vdaka :-)
Odpovedať
@tonoamiska v konkretnom pripade to zial neplati, nejedna sa totizto o plot medzi parcelami, ale o samostatnu drevenu konstrukciu postavenu na vlastnom pozemku. Treba to postavit polmetra od plotu a budete mat vy a aj sused pokoj.
Odpovedať
@stowasser napriek tomu ze to bude stat na nasom pozemku, tvori to plot medzi parcelami, inak povedane susedia tam nemaju ziaden. Cize bude to nas plot na nase naklady a nasom pozemku, ale v podstate aj spolocny plot. Susediaca parcela je neobhospodarovana zahrada.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?