Sú kované ploty z Baumaxu dobré?

Ahojte v Baumaxe maju plotove výplne aj brany a bránky kovove resp ocelove, je to za velmi prijatelne ceny oproti kovanemu plotu. Máte s tým skusenosti? Nebude to hrdzaviet? dakujem
Odpovedať
@94 ahoj, nemám osobnú skúsenosť, ale kolega v CZ to má a asi po roku mu odpadol pant. Asi by som to nekupoval.
Odpovedať
@94,moja švagriná má bránu z Baumaxu,po roku jej zhrdzavela.Tiež by som to asi nekupovala.
Odpovedať
Co moze byt z roznych hypermarketov dobre? Stavba plotu sa nerobi denne, ma vydrzat niekolko desatroci, takze sa neoplati na tom setrit. Nie sme taki bohati,aby sme kupovali lacne veci ;-)
Odpovedať
v baumaxe je imitacia kovaneho plotu. je to obycajna ocel stvorcova . po namontovani to treba namalovat lebo su natrete zakladnou farbou. je to tiez pekny plot a hlavne lacny no zle je ze ho treba natierat.
Odpovedať
Profilova fotka
@94 no ja veru mam tie kovane plotove dielce, 2 velke brany i branku a som spokojna :-) Mam ich odfotene i v albume. Mnohi chodia okolo nas a pytaju sa odkial ich mame. My sme vsetko este cez leto natreli kladivkovou farbou a ani teraz po zime nie je vidiet hrdzu. A co sa tyka tych pantov, tak tie sa dokupuju zvlast a na tebe je ako odborne ich privaris a nainstalujes ich.
Odpovedať
Presne ako píše mrdos....., ale nie je to základná farba ,ale rovno vrchná bez základného náteru :-( . Na každom dielci máte nalepený štítok: po zakúpení ihneď ošetriť základným náterom. Problém je , že už v Baumaxe, Hornbachu v exteriéry to chytá hrdzu ...a je to pod strechov :-D . Dávajú nato rovno farbu kladivkovú , antikoróznu farbu-je na nej najmenej vidno "mapy od štetca". Ak by ste však chceli peknú čiernu farbu bez čmuhov ,trebalo by to najprv opieskovať a dať nato komaxit (prášková vypaľovaná farba) . Stále to však bude len imitácia kovanej brány....Je to najtenší 1mm plech
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Z Baumaxu madi in Poland - Venus, mame ich aj my, stali cca 1 tretinu z ceny kvalitnej kovanej brany . Pri celom plote som usetril 900€. Ked ich necham na knizke, a budem branu natierat s polyuretanovou farbou kazdy rok,za 30. rokov ked pojdem kade lachsie, mi este zostane aj na truhlu 8-) . Neriešim veci ktoré keby sme mali riešiť, tak nežijeme a len riešime ;-)
Odpovedať
@carolinka ak sa smiem spytat ako dlho ju mate? ako ste riesili posuvnu branu, tu ste si dali vyrobit nejakej firme? Tiez zvazujeme nad plotovymi dielcami z Baumaxu a ako pise marek034 pri celom plote sa da vela usetrit. Znamy je umelecky kovac, pytala som sa na jeho nazor na ploty z Baumaxu a nemal ziadne vyhrady :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Vzhladom na fakt,ze vela ludi pozera skôr na cenu a nie na kvalitu, tak sa necudujem ze sa to dobre predava.Ja osobne by som to nekupoval .Je to ozaj z velmi tenkeho materialu,podla môjho nazoru to nema dlhu zivotnost aj ked to budete kazdy rok natierat novou farbou...
Odpovedať
Moji rodičia ich maju uz treti rok a dobre,vsetko ok, branu si dali k dielcom vyrobit.
Odpovedať
@mrdos a myslis ze s akej ocele ti urobia kovanu alebo zvaranu branu?A tie ploty a brany su riesene praskovou farbou ked uz...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Fyrma...vecov...mislienka... atd... Plus nedovolena reklama...
Odpovedať
@k159753 to si ju dám z prhľavy a pôjdem na dovolenku okolo sveta ako si dávať bránu zo zlata ,možno pol dňa tam vydrží privarená
Odpovedať
Profilova fotka
kovany plot ma byť z kvalitneho materialu a taky, o ktory sa netreba starať a nepušťa hrdzu. Baumaxovy som u viacerych videla uplne zhrdzavieť, ked sa on nestarali. Podla mna by mal byť plot ozdoba domu, a ja by som teda popri ostatnych povinnostiach nechcela natierať plot každy rok. ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
je to dute tenke z vonku sa to natrie ale hrzavie z vnutra a zvary su nekvalitne
Odpovedať
Profilova fotka
my ich máme vyše roka a keď sme ich kupovali neboli sme takí naivní, že za tú cenu dostaneme nejakú extra kvalitu, ale svoj účel plnia a keď zhrdzavejú tak sa natrú, foto bolo tu: http://www.modrastrecha.sk/forum/fina... hlavne kúpiš ich hotové, nemusíš objednávať, rýchlo namontuješ, je to lacné...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
neodporúčam, veľmi nám hrdzavejú :-(
Odpovedať
@lupo11 kolko ich uz mate? Ako boli osetrene pri predaji? len nater? Ci aj pozinkovane? Ked natres tu farbu,. co moze ist aj na neosmirglovanu hrdzu, tak nepomoze?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
A máte niekto skúsenosť s poskladaním si vlastných plotov? Akože si obhjednam jednotlivé časti povedzme na kovian.sk a potom to nejak pospájam? Tak by sa dal vytvoriť skutočne originálny plot :)
Odpovedať
Odporúčam vám lacno kúpiť kované polotovary na kovanepolotovary.eu a z polotovarov si vyrobíte vlastnú bránu, mreže, ploty a zábradlia. Dajte ich pozinkovať proti korózii a natrite polyruetánovou farbou.
Odpovedať
Zdravím Vás. Bez skúseností a vybavenia by som sa do "nejakého spájania" kovaných polotovarov nepúšťal.Bude Vás to stáť vela času , peňazí a výsledok nemusí byť k spokojnosti.Základom je presný zvárací stôl pre zachovanie roviny (krivej bráne ani pekné polotovary nepomôžu ;-) ) a samozrejme dobrá zváračka.Často sa to pri zváraní bez rozmyslu krúti a prehýba.Je to o skúsenostiach ,ale ak ste šikovný dá sa to zvládnuť.Osobne sa týmto remeslom živím a začiatky neboli jednoduché.Našastie som sa mal na náchylnosti koho opýtať. Môj názor na Baumax plot je že je lacný a pre laické oko pekný.Doporučujem najprv kúpiť plot a až potom murovať stípiky -múriky na presno.Je to tal tenký materiál že vám to zvnútra skôr či nekôr prehrdzavie.Špice sú velmy slabučké a iba nastoknuté,Na spojoch nie sú zvary dookola ,iba hore a dole a z čela sú spoje tenkého dutého materiálu iba zafarbené kade zatečie voda a ani kvalitná prášková farba nepomôže.Môj odhad je životnosť tak asi 10 rokov.Toť môj názor.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?