Strom ničí koreňmi plot

Zdravím, chcela by som sa poradiť. Pred plotom máme strom, ktorý nám svojimi koreňmi roztrhol plot a úplne vytlačil. Chceli sme strom dať vypíliť kvôli tomuto problému, no aj kvôli tomu, že je to najvyšší bod v okolí a mohol by ho zasiahnuť blesk alebo spadnúť na dom. Avšak obec nám zamietla výrub kvôli tomu, že strom sa nachádza v erbe obce. Chcela som sa teda opýtať či je možné od obce požadovať opravu plotu =-)
Odpovedať
ak je na obecnom pozemku, tak myslim, ze oni by s tym mali nieco robit, lebo toto nie je normalne. Vy ste mali snahu a nepodarilo sa pochodit a preco by si to mala davat robit na svoje naklady? Najma ak je mozne, ze sa to stane casom zase?
Odpovedať
Profilova fotka
Tak do erbu domalovat pomazeny plot nech je to komplet :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@emiliava Mala si im tam povedat, ze nech si nasadia novy strom :D Haha, podla mna je to blbost, nici tvoj majetok, skus to teda tak nech to obec da opravit vas plot na ich naklady, myslim, ze erb s tym nic spolocne nema, mozu si nasadit xy stromov.
Odpovedať
Ved to je to, že keby si to aj na vlastné náklady opravím, tak ono by ten strom zase spravil s tým plotom to čo teraz. Ja som im aj navrhla, že nech si tento strom vyrúbu a v kľude nech si o kúsok ďalej zasadia novú jedľu. No samozrejme, že nesúhlasili lebo tento je v erbe. Takže ozaj neviem
Odpovedať
@emiliava Fíha to som ešte nepočula a na stránke obce alebo tak to nejako nemajú spomenuté? Podľa mňa musí existovať nejaký zákon, že ak to ničí cudzí majetok musí to byť odstránené.
Odpovedať
Profilova fotka
Napísať písomnú žiadosť, priložiť foto dokumentáciu. Ze je borovica v erbe je smiešny argument. Keby to bola lipa co je národný strom... Žiadať od nich opravu plota. Ak zamietnu, preposlať na kraj. Nejaký premotivovany starosta nemôže byť dôvodom nechať si poškodzovať majetok.
Odpovedať
Profilova fotka
tak toto je moc aj na mna, toto by som za vlastne peniaze robit nedavala, pekne by som to pofotila a by som to riesila na obecnom urade, nech si s tym nieco robia, mozu byt radi, ze si to chcela dat spilit ty, na vlastne naklady
Odpovedať
Profilova fotka
A čo tak umožniť koreňom nech sa rozširujú ? Odstrániť na tom mieste betón a nahradiť ho niečim poddajným. A strom rúbať až keď bude vetchý a bude skutočne a reálne ohrozovať stavbu.
Odpovedať
@emiliava Priklanam sa tiez k nazoru dat zrusit plot aby sa strom mohol rozsirovat a aby sa rubal az ked naozaj bude skodit niekomu a niecomu, odstranenie betonu nie je az take nakladne :)
Odpovedať
@kosto13 ten plot aj bez stromu je dost vetchy, ten strom sa s nim nenarobil. Mozno kebyze tam nie je uz sa aj sam vyvalil... A ze si to az teraz vsimli. Toto su mnohorocne poskodenia. Toto nenastalo z jesene do jari...
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 To je ono.
Odpovedať
@emiliava este podotknem, ze ked je to jedla ako spominas, nemusis sa bat toho, ze ti ju vietor vyvali na dom. Jedla nie je smrek, jedla koreni hlboko, takze vietor ju nevyvrati, pokial je zdrava. Spomen si po pamatnej kalamite v Tatrach to malo stromov co ostalo stat boli vacsinou jedle A blesk? ked udrie do stromu, neudrie do vasho domu. A kludne moze udriet aj do vaseho domu, aj ked by mohlo do jedle. Blesky si nevyberaju najvyssi bod, ale drahu s najmensim odporom. A ked ten strom vypilite, pravdepodobnost, ze udrie prave do vasho domu sa asi zvysi...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Na Kysuciach v 900m nadmorskej výške a ešte k tomu na hrebeni máme pred chalupami cca 20 m vysoký jaseň. Žiadne hromozvody. Ešte dnes vidno rany na kôry keď do stromu udrel blesk. Kôra dymila a ostala po ňom hlboká rana. Bojím sa iba suchej búrky keď takýto hromozvod až tak dobre nefunguje.
Odpovedať
@emiliava Ráztočno?
Odpovedať
@catscan nie nie, Radobica
Odpovedať
@emiliava prečo ste to neriešili už dávnejšie?
Odpovedať
@catscan az teraz opravujeme dom a zahradu
Odpovedať
Profilova fotka
ako aj tak by som asi podal staznost vysie na okres pod ktory obec patri. jednoducho vam poskodzuju vas majetok a prakticky ak vyravis, ze je to ten najvysii bod, tak aj ohrozuju
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?