Stlpiky na betonovy plot

Ludia viete mi poradit niekoho normalneho kto by dokazal urobit 70 kusov takyxhto stlpikov na vysku 2 metre? Ja som okolie NM. Dakujem.
Odpovedať
ake to ma rozmery ? aky jej siroky panel, inak je to dost labilne pokial to je kotvene len do zeme, by som taky plot nechcel @37mino37
Odpovedať
Nie je pravda...Vusel som na tom. Ked to poctivo chytis do betonu tak je to dobre. Panel ma cca 35mm.
Odpovedať
@37mino37 da sa to zvarit aj z L profilov 40x20, ale pozeram ze ceny materilu su brutalne meter 2€ to mas na stlpik len 16 za stojlku plus platnicka
Odpovedať
@sysell vychadza to dost veru...
Odpovedať
@37mino37 da sa to ohnut aj z plechu ale to by stalo este viac .. to je hadam lacnesjie kupti betonove
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell Chcel si určite napísať z "U" profilov že? Okrem materiálu by som pripočítal ešte žiarové zinkovanie, nech to aj nejaký čas vydrží. :-)
Odpovedať
@jamk1 sysell to chcel zvariť zo štyroch "L" profilov. Načo robit veci ľahko, keď sa to dá robiť zložito :-)
Odpovedať
@37mino37 ja ti to urobim ;-)
Odpovedať
ja by som nezhanala normalneho ale takeho co ma zinkovaciu vanu, kde tie stlpy vykupe. Nech vydrzia aspon par rokov.
Odpovedať
@zita19 lebo kazdy zamocnik ma zinkovnu....
Odpovedať
@matoztt co zamocnik, kazdy dedo co ma doma zvaracku z lidlu ma aj zinkovnu. Treba len zohnat takeho co ma galvanicku, lebo bacik s vanou roztaveneho zinku to moze odbabrat a zinok nezatecie medzi tie ucka :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@matoztt Zinkovne sú pomaly na každom rohu a žiarové zinkovanie nie je vôbec drahé. Určite je zinkovanie lepšie riešenie, než hocičo iné. :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jamk1 ja som v tomto doma
Odpovedať
@jamk1 nenasiel som U vhodnych rozmerov na rychlo, ty hej? Na tom obrazku to vyzera ako ohybane..
Odpovedať
@37mino37 naozaj potrebujete stavat betonovu ohradu dlhu vyse 140metrov? Ked si k tomu pripocitate cenu zakladu, kotvy, vyplnove dosky..tak pridete na riadnu cenu.
Odpovedať
a preto idem davat plot z trapezoveho plechu, zabetonujem jakel na neho horizontalne navarim dalsie dva tenke a je to ;-) Sukromie, lacne, trvacne a neohrozuje ma zle spraveny tazky plot, ktory sa i tak po rokoch rozpada ;-(
Odpovedať
@rkorba hej a vzhlad a image -50 pripadne styl dedinky futbalovy stadion
Odpovedať
@stowasser sused ma teoriu ze fobry plot robi dobreho suseda takze si nenavyberam.
Odpovedať
@37mino37 no ked to zaplati, tak bude najlepsi :-)
Odpovedať
@rkorba a máš nejake foto pre inšpiráciu?
Odpovedať
@tomas1989 farbu plotu si vyberies podla RAL vzorkovnika, Jakle kupis rozmerovo podla obrazku, zabetonujes (ja idem robit po celej dlzke a nie na patky) a jednoducho za pomoci farmarskych skrutiek do zeleza prisrobujes ku jaklom a v spojoch spojis panely nitmi a plot hotovy ;-) Na nom ti moze rast hocico popinave a po par rokoch ani nebudes vediet ze si tam nedal tony betonu 8-)
Odpovedať
@rkorba Ides ukladat trapez po sirke alebo dlzke? Lebo sirka ja cca 120cm v jednom pase. Alebo ake planujes rozmery plotu a aky trapez planujes? Dnes su uz rozne farebne vyhotovenia...ktore vyzeraju dobre. Len skoda ze povrchova uprava nie je obojstranne.
Odpovedať
Planujem plech s vacsim prelisom takze T18 asi koli pevnosti a tam by sa uz mohla usadzat spina, keby boli namontovane horizontalne a taktiez by sa po nom lahsie splhalo :-) Kupim 2m platne, pricom budu dakych 20cm od roviny terenu tak by to malo byt dostatocne vysoke. Obojstrannost neriesim, lebo to budem mat na konci humna krajsou stranou do dvora :-) Pri kupe trapezoveho plechu pozor na polske plechy, ktore pokrcite v rukack ako hrubsi karton!
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
znova otvaram tuto temu, kde zohnat tie ocelove profily na tie stlpiky ako su v prvom prispevku? Svokor je zvarac, pozvarat by to nebol problem, len nikde neviem zohnat profily spravnych velkosti....
Odpovedať
@nameless_one sú to úplne obyčajné U profily, to nie je problém zohnať v akomkoľvek obchode s hutným materiálom. Pozvárate dva takéto profily dokopy, potom pätku a potom si to dáte pozinkovať. Otázka je, či by nebolo lacnejšie zohnať si takéto stĺpiky už hotové.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?