Stavba plotu na hranici s pozemkom v správe slovenského pozemkového fondu

Profilova fotka
Ahojte, prosím o radu, rada by som postavila plot - susedným pozemkom je ale pozemok v správe SPF. Máte s tým prosím niekto skúsenosť? sused mi tvrdí, že sa to vôbec nedá, že si mám dať vytýčiť hranicu geodetom a postaviť plot len na svojom - nech ho jednoducho posuniem 20-30 cm na svoj pozemok! Je to tak? Ide o pozemok v extraviláne. Veľmi pekne ďakujem za odpovede
Odpovedať
Sused ma pravdu. Plot nie je povinny, ako chces, tak si ho postav na svojom pozemku, ziaden zakon nehovori o tom, ze hranica pozemkov musi ist stredom plotu, taktiez neexistuje pevne pravidlo, ze ktory plot (lavy/pravy) ma urobit ktory sused, vacsina ludi tvrdi, ze lavy, ale viem aj o uliciach, kde to je pravy.
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser nejde o to, ja si ho chcem zaplatiť-nechcem od nich ako suseda súčinnosť, ide len o to, či ho môžem urobiť na hranici a či ich mám nejako upovedomiť, že ho idem stavať - jasné, že na obec to idem ohlásiť
Odpovedať
Profilova fotka
@janka_r 20-30cm je podla mna hlupost, ale to, ze ho mas mat len na svojom je pravda. S SPF ani nic nezacinaj, pretoze akakolvek drobnost u nicht trva roky, snaz sa to vybavit tak, aby nebolo potrebne nic od SPF.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj no ved to štátna správa vieme ako funguje... tak ale koľko myslíš, že mám ten plot posúnuť?? akože geodet mi urobí hranicu a kde si ho mám postaviť, zase tiež nechcem prísť o veľa pozemku, chápeš 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@janka_r chapem :), ja tiez susedim s SPF a plot robim tak, aby ziadna cast nebola na pozemku SPF. Ja to mam tak zakreslene aj v stavebnom.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj teda stačí 10 cm hej? :-D :-D :-D
Odpovedať
@janka_r staci aj 5cm ak sa zmestis. Podstatne je aby bol na tvojom pozemku cely
Odpovedať
@janka_r pred stavbou plotu ti geodet musi vytycit hranicu pozemku.nemozes plot len tak osadit a odkial vies,kde mas hranicu?co ak stary plot(ak tam nejaky je),je zle osadeny,posunuty?a standardne sa plot stavia na svoj pozemok.cize vonkajsia hranica musi byt na tvojom pozemku.proste mas koliky,natiahnes spagat a stlpiky osadzas na hranicu,kde ti ukazuje spagat.nie za spagat do susedovho.uz len ked stlpik polozis vedla spagatu mas nieco odsadene.niekto stavia do stredu hranice,co tiez nie je spravne
Odpovedať
Profilova fotka
@sunshineka ved to je samozrejmé, že príde geodet... teraz viem len približne kde mám hranicu! ide mi o to o koľko mám plot posunúť od hranice, takže stačí fakt kúsok, áno? nechcem, aby to potom so mnou SPF riešil, že som ich neprizvala, alebo tak... ja ho nebudem stavať sama - príde firma - oni isto vedia ako... problém je v tom, že ten pozemok má od SPF prenajatý sused a ten nie je moc milý a chcem sa vyhnúť problémom :-|
Odpovedať
Profilova fotka
problemom predides, ak budes mat geometricky plan a vytyceny pozemok v terene kolikmi - cize presne urcene hranice pozemku, plot postavis na svojom pozemku tak, aby nezasahoval do susedneho, to je vsetko ahoj .-)
Odpovedať
Profilova fotka
ďakujem :-D
Odpovedať
@janka_r pri vytycovani vlastnickej hranice musi byt podla zakona pritomny sused dotknutej hranice,ktory svojim podpisom vyjadri suhlas alebo nesuhlas s vytycenou hranicou-v tomto pripade ide o oficialne vytycenie.nevadi,ak sused nepodpise,bude to zdokumentovane.dobry geodet ti v tomto poradi.takze sa porad s nim ako postupovat.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Ahojte, potrebovala by som vašu radu. Jedná sa oto, že ako to už chodí, máme zlé susedské vztahy. Chceli by sme natiahnuť betonový plot, samozrejme na našom pozemku aby sme ani náhodou nepotrebovali súhlas suseda. Jedná sa oto, že keď som si merala na katastrálnej mape náš dom k plotu, plibližne na pár centimetrov sedí všetko. Ale keď som merala jeho dom kolko by mal byť od plotu na katastrálnej mape a kolko je fyzicky, nesedí to. V realite je od plotu 1,40m na jednej strane a na druhej je niečo viac ako 1 meter. Podla katast.mape by mal byť 5 metrov od plotu. Môžem argumentovať keď náhodou mi bude chcieť múdrovať keď si budeme ťahať plot, že jemu sa to nepozdáva? Lebo skoro som zabudla napísať, že až 3 okná knám smerujú do záhrady. A kvôli tomu sa chceme izolovať. Ďakujem za každý názor. :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?