Stavba betónového plotu

Ahojte, hľadám radu čím vŕtať diery na betónový plot? Potrebujem minimálny priemer 30 cm. Ručný zemný vrták o takom priemere možno ani neotočím a rýľom to bude zase pekne na dlho, čí? AK máte nejaké skúsenosti poraďte prosím. Ďakujem
Odpovedať
@kradino benzinovy vrtak, ak teky priemer neni minibager s vrtakom.
Odpovedať
benzínový vrták som tiež hľadal, našiel som max 20 priemer a minibager je tiež jedna z možností ale na začiatok idem dávať betónový plot iba na 30 m a tam tích dier nie je až toľko a navyše je tam tehlovina zo starého domu, tak asi inak ako ručne to ani nepojde, či?
Odpovedať
@kradino tak neviem ak tam mas nahadzane tehly asi ti nepojde najlepsie, ale kopat cca 30-40 cm dieru rucne takmer meter do hkbky ... vela stastia a sily. Ono aj tych len 30 m ti bude zrazu vela. Inak co za stlpiky tam idu? Na obyc je to asi aj dost a na plne betonove asi aj malo..
Odpovedať
Ak tam mas taky bordel, ako vravis, tak nemas moznosti vela. Su aj benzinove vrtaky priemeru 30 cm, ale to ti do odpadu nepojde. Takze bud velmi pracne rucne, alebo najlepsie bagrom ci UNC s vrtakom.
Odpovedať
stlpiky su plne betonove. Tiež zvazujem dve možnosti. Vyhrnuť rukavy a nakupit piva pre kamosov a pustit sa do toho, alebo niekde zohnat bager ci UNC s vrtakom ako pisete. Ale asi najskor to vidim na velku brigadu :-)
Odpovedať
@kradino Pri dobrej robote 6 ks jám 40x40x70 cm /deň bez problému a sám.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?