Spravny postup pri vystavbe 240m plota

Caute strechaci. Chystam sa na plot hned skoro na jar. Mame dost dlhy pozemok a budeme oplocovat vlastne 240 m. Plot by sa mal skladat z viacerych casti (beton, pletivo, ziva vysadzba), ale okolo celeho pozemku chcem vykopat riadny zaklad a ulozit aspon jednu radu DT tvarnic. Take ohradenie. Otazka je, ako casto dilatovat, ake silne zaklady na plot by ste robili VY? Teda sirka, hlbka. Sme zo Severneho Slovenska. Pripadne poradte, aby nas to nezruinovalo :D
Odpovedať
@smolkosk No aj tak to bude pálka. Si zober, že betónový plot (z panelového betónu) stojí cca 50 € / bm. Pletivový bude lacnejší, tipujem že vyjde tak na 20 €/bm. Plus práca. Ak tam chceš spraviť aj betónové základy, tak to bude riadna pálka. Mne robia teraz plot zo štiepaných tvárnic a základy sú hlboké cca 100 cm, z toho je betón 75 cm (o šírke 30 cm) a na tom je jeden rad DT o výške 25 cm. Až na tie DTčka pôjdu tie okrasné tvárnice. Výkop, betón a jeden rad DT na plot dlhý 25 metrov stojí 950 €.
Odpovedať
@chrobak7 ved jasne, ze to bude palka. Zial, nevyhnem sa tomu. Mozno tie zaklady robit len pod betonovy plot a nieco ine pod pletivo, len som nerozmyslal co. Ide skor o dilataciu zakladov, ci dilatovat, ci nie, ci davat vystuz? Ideme si to robit sami
Odpovedať
Jedna rada DT priznaná vonku?Riadny základ je koľko? Oplocoval som 110m len pletivo výška 1,5 vzadu 2m+stlpiky.Kúpil som si ručný vrták 150mm za 33€,vyhlbil diery na 80cm(dokáže vyše metra),stlpiky každých 2,5m, zalial,ubil polosuchým betónom,každých 25m obojstranná vzpera,v rohoch ešte vnútorná,3nosné drôty pletiva,hranica pozemku nie je komplikovaná,stojí za námahu a náklady kopať celoobvodový základ,keď to nazývate len ,,ohradenie".Stáť bude aj bez základu, len so zabetonovanými stojkami bodovo a lepšie prenášať zimné pohyby.Jedine máte zvieratá,kde je možnosť podhrabania. Komplet poplastovaný materiál som bral M+M Martinec.
Odpovedať
@smolkosk Pod betónový plot netreba výstuž. Môžeš dať, ale nemusíš, plot nie je tak ťažký. Ale ak chceš plot z pletiva alebo betónových dielcov, tak tam základ netreba. Tam sa len zabetónujú stĺpy do určitej hĺbky (cca 80 cm) a na tie sa uchytáva pletivo alebo medzi to sa vkladajú dielce.
Odpovedať
@hora111 Jedna rada priznana nad terenom, zaklad 30x80cm
Odpovedať
Netrúfam si povedať koľko ale veľký cenový rozdiel medzi betonovým plotom z prefabrikátov(základ netreba,len bodovo stojky) a murovaný z DT plne zalievaný betonom(potrebný základ s armovaním) nebude.
Odpovedať
http://www.akostavat.com/ako-stavat-b...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?