Spoločný plot

Profilova fotka
Dobrý deň, chcem sa opýtať ako sa rieši situácia viď. obrázok, či musím mať so susedmi jeden spoločný plot, alebo môžme aj obaja mať ploty. A pokiaľ je jeden plot rozdeľujúci pozemok tak ako sa rieši vlastník, komu teda patrí ? ... ďakujem vopred za info :)
Odpovedať
Plot patri tomu kto ho pistavi. Plot ma postavit celym objemom na svojom pozemku tak, aby do susedovho pozemku vobec nezasahoval, ani zakladmi, aj ked o tomto sa mozete so susedom dohodnut. Ak si kazdy sused postavi svoj plot, tak aj toto je v poriadku. Ale plot nie je povinny, kto plot potrebuje, postavi si ho... Sravbe spolocneho plotu na hranici pozemku s tym, ze sa naklady podelia by som sa vyhla. Taky plot nebude mat majitela, je sice mozna zmluva o podielovom vlastnicstve (ciste teoreticky), ale problem moze nastat ak za par rokov jeden sused bude povazovat za potrebne nejake udrzbove prace, druhy nie, ako sa to potom vyriesi? Moze sa zmenit majitel hociktorej nehnutelnosti, ako bude potom riesene vlastnicstvo plota?
Odpovedať
@zita19 presne, abso súhlas
Odpovedať
Profilova fotka
@anavy89 vacsinou si kazdy stavia svoj, aj ked uz druhy sused ma a ak tam nie je ziadny, postavil by som si vlastny na vlastne naklady bez zasahu do susedovho pozemku a mas pokoj :)
Odpovedať
Presne ako ti napísali, najlepšie si je riešiť plot sám a mať ho na vlastnom pozemku. Tým pádom ti potom sused nič nemôže, lebo je to tvoj majetok!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?