Skúsenosti s WPC Slovakia + iný predajca drevoplastu

Má niekto skúsenosť s firmou WPC Slovakia? Máme v pláne murovaný plot doplniť o drevoplastovú výplň, oni ponúkajú terasové dosky Profi 22mm hrúbka, ktoré sa dajú použiť aj na plot za cenu cca 53€ na m2. Firma Timbermax je cca o polovicu drahšia. WPC Slovakia má na stránke dostatok fotiek z realizácií, ale najlepšie by bolo, keby som počul o skúsenostiach s nimi od niekoho, kto má od nich už nejaký ten čas. Prípadne ak má niekto nejakého iného overeného predajcu drevoplastových dosiek, budem rád ak sa podelí o skúsenosti.
Odpovedať
@johnny14 je síce o polovicu drahšia, no ja napríklad neľutujem, že som si dal plot robiť práve tej firme, lebo dosky sú kvalitné a aj prístup firmy bol fajn, poradili mi, čo by bolo vhodné, aj aký odtieň aj všetko okolo toho takže za mňa fajn ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Je vobec vhodne davat takyto material ako je wpc na plot? Vydrzi to napor pocasia??
Odpovedať
@jakubw @yelly1 ja som to napokon prehodnotil, nakoľko mi došli vzorky toho WPC...a nie je to najhoršie, ale proste vidieť, že je to plast... takže dám tam drevo, asi červený smrek, ktorý by mal byť najlepší...cenovo to stoji tak štvrtinu toho čo to WPC....ten červený smrek pri kvalitnom nátere pár sezón určite vydrží a za tú cenu ho môžem každých 5 rokov vymeniť a stále neprerobím :D ten drevoplast určite tiež nebude 20 rokov rovnaký.... a nemám v pláne dať veľa dreva na ten murovaný plot...takže prípadná výmena po rokoch alebo opakovaný náter nebude veľká veda
Odpovedať
@jakubw podľa mňa je to vhodnejšie bez pochýb ako napríklad drevo, pokiaľ je drevoplast kvalitný, tak vydrží roky rokúce bez toho aby sa nejako zmenili tie dosky na plote. Aby sa zmenila ich farba alebo čo ;-)
Odpovedať
@johnny14 pokiaľ je vidieť, že je to plast to nie je bohviečo, preto ja som sa aj na to zameral, aby sa tie dosky čo najviac na drevo podobali, aj štruktúrou aj farbou. vieš čo mám na tie dosky záruku 25 rokov na farebnú stálosť a odolnosť voči fľakom, takže nejako sa neobávam týchto vecí :-D je to na tebe, keď máš na to čas, že sa ti chce to z času na čas natierať, potom časom vymeniť, tak pohodka :-) ja som sa práve tomuto chcel vyhnúť, preto som zvolil to, čo som zvolil ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@johnny14 neviem tiez by ma zaujimalo, ci to roky vydrzi a bez problemov. Ze bez nejakej zmeny, ked uz by som sa rozhodol do toho zainvestovat =-)
Odpovedať
Profilova fotka
@yelly1 ty si bol predtym ako si tie dosky kupil sa na ne aj pozriet? Na nejakej predajni alebo niekde? Ako viem odhadnut pri tomto tu kvalitu??
Odpovedať
@jakubw majú showroom, na ktorý sa dá ísť pozrieť, kde môžeš vidieť aj jednotlivé odtiene dosiek ;-) kvalitu to vidíš už na pohľad, že je rozdiel medzi doskami, ktoré by si si kúpil niekde v nejakom hobbymarkete alebo kde a tými čo sme my dávali ;-)
Odpovedať
Ale tie ceny, čo tu čítam, to už sú aj akože vrátane montáže nie? Či to je čisto len za samotné dosky?
Odpovedať
@lubos782 čisto len za dosky :)
Odpovedať
@lubos782 keď si pozrieš tie dosky, ktoré mám ja, ktoré sme my dávali, tak na ich webe si nájdeš aj cenník, aj ako samotné dosky vychádzajú a tiež aj to, čo stoja dosky s montážou ;-)
Odpovedať
@johnny14 tak tožvie čo si potom pýtajú ešte aj za montáž, jak to bude cenovo napokon vo finále. To si nezisťoval? @yelly1 netreba si na to požiadať priamo od firmy cenovú ponuku? Majú orientačné ceny na nete? Idem to skúsiť pozrieť či nájdem
Odpovedať
Článok sa načítava...
Skusenost s firmou mam, ale len na terasove dosky, nie plotove. Terasove su v pohode, mam ich iba rok, ale nezdaju sa mi nijako nekvalitne. Montoval som si to sam, viem teda ako co drzi/nedrzi. Farebna stalost vsak neviem ako bude - farbu to zmenilo po par tyzdnoch na slnku na "sedsi" odtien, ale vsade rovnako a teraz sa uz na oko nemeni - stym som aj pocital, niekde sa o tom pisalo. S firmou teda nebol ziadny problem, co sa tyka objednavky/dodania, inu skusenost nemam. Osobne by som si ale na plot WPC dosky asi nedal, tiez si myslim, ze budu take sede/matne/neviem ako napisat - no jednoducho to asi nebude mat ten smrnc - videl som uz niekolko plotov nazivo s WPC doskami a nepacili sa mi tam. Preto zrejme pojdem do kovaneho plotu...ale to je uz vec stylu domu a okolia a preferencii majitela.
Odpovedať
@lubos782 cenu montáže som nezisťoval, pretože, ja som ich chcel na plot a to by som dokázal sám... @komofei vravíš tiež o WPC Slovakia? od nich máš dosky? ja by som na plot použil tie terasové... keby že idem do toho...ale to nie od ulice...ale v záhrade od susedy plot bude murovaný a trocha ho chceme aj vyplniť , aby to nebol len múr... tak stále váham či drevo alebo to WPC....
Odpovedať
@johnny14 ano, mam to od tejto firmy WPCSlovakia. Chlapik, co to priviezol spominal, ked som sa vypytoval, ze to davaju robit v Cine, ale ze maju spolahliveho vyrobcu, co dodava aj pre Anglicanov, ze oni tomuto doveruju a nemaju problemy. Pri WPC na plote by som asi este bol opatrny z dovodu, ze ak tam mas potrebne vacsie rozmery/dlzky tychto dosiek, tak tento material potrebuje dilatovat, a teda asi nieje dobre to montovat/fixovat nejakym pevnym skrutkovym spojom. Ale mozno existuje nejaky podobny sposob ako pre dosky na podlahe, ze nieje problem, ze sa budu roztahovat...to len ako upozornenie, aby si na to myslel... Inak zmenil som sposob oblozenia schodov na terase a tym sa mi zvysilo niekolko (asi 4ks) 4.5m dlhych dosiek hnedej Merbau farby typu Standard - nekupis? :) s nejakou zlavou... Potrebujem tiez nieco na plot ako vyplne, ale dopredu od cesty a tam sa mi take napaci/nehodi.
Odpovedať
@johnny14 teraz som si uvedomil, ze ty sa pytas ale na dosky typou Profi - tak ano, tie su podstatne krajsie a vedel by som si ich predstavit na plote. Otazka, ci ostanu take pekne/farba ako pri kupe, ci "nechytia patinu"/sedost ako tie Standard terasove, lebo tym sa odtien po mesiaci az dvoch na slnku viditelne zmenil a nemaju taky smrnc ako nove.
Odpovedať
@komofei áno myslel som PROFI...aj keď si myslím, že extra rozdiel v tom nebude...ale ja som viac naklonený skúsiť červený smrek.... ako som tu už písal, je to cca štvrtina ceny z WPC... a nebudem mať toľko tých dosiek, aby som to za pár rokov buď pretrel alebo nanovo kúpil nové.
Odpovedať
@lubos782 orientačné ceny si vieš nájsť, aj cenovú ponuku ti vedia urobiť presne na mieru podľa toho koľko dosiek budeš potrebovať a všetko okolo toho. @komofei drevoplast je fajn aj na plot aj na terasu, ak teda sú tie dosky kvalitné ;-)
Odpovedať
@johnny14 jasné jasné, tomu rozumiem :-) @yelly1 aj presne na mieru? Stačí keď by som im povedal aký rozmer by som potreboval a že v akom odtieni? A na základe toho mi potom pošlú ponuku?
Odpovedať
@lubos782 jo, je tam viac vecí, ktoré oni budú potrebovať, aby ti mohli poslať čo najpresnejšiu cenovú ponuku, aby to bolo čo najbližšie realite. Ale keby si im zavolal, alebo zašiel do showroomu, tak oni ťa oboznámia s tým, čo všetko potrebujú vedieť, ako sa to vlastne celé robí, čo to obnáša :-)
Odpovedať
@yelly1 vieš čo volal som ohľadne tých dosiek. Povedali mi, čo všetko potrebujú, tak som im to poslal a čakám na ponuku. Trochu ma zdržali iné veci, kým som sa k tomu dostal, ale konečne som to poslal, tak uvidím kedy mi príde ponuka spátky ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Prosím vás chcem sa poradiť, tiež chceme terasu z wpc, sme od Galanty, terasa cca 20m2, nepoznám žiadnu firmu co by to namontovala, nemáte niekoho známeho alebo viete poradiť firmu? Naozaj by som vám bol povďačný za každú radu
Odpovedať
Profilova fotka
Je možné pripevniť wpc dosky na uz hotový betonovy barierový plot..kedze ten beton je velmi neestetický a chcel by som ho zakryt.
Odpovedať
Zdravím. Ake su normy pre pdkladove wpc hranoly hranoly od seba? Som našiel že maximálne 33cm, inde aj viac. A potom by som rád vedel ako majú byť maximálne od seba tie podkladove hranoly ktore su pod podkladovymi wpc hrabolmy. Budem mať pod tým smrekove 10cmx10cm hranoly. Budem dávať wpc dosky 2200x140x22mm. Presah wpc dosiek by mal byť max. 5cm. Ďakujem.
Odpovedať
no, my mame s touto firmou len zlu skusenost. 2 mesiace sme cakali na termin, prisli bez obhliadky a rovno sa otocili ze slaba pred-priprava, aj ked sme ich 2x volali na obhliadku ked boli blizko nas. Hrozna komunikacia, neodpisovali na mail, 4 rozne cenove ponuky, nelogicke bez ziadneho matematickeho kluca a podkladov. A nakoniec pri montazi zahlasili o 30% vyssiu cenu, ktoru mali napisanu na zdrap papiera. Material vie dorucit kazdy, ale servis okolo toho je dolezity tiez......
Odpovedať
@lubos782 ako na tom si?? Prišla ti od nich cenová ponuka? @1luki1 podľa mňa je najlepšie, keď firma dodá aj dosky aj spraví montáž a že všetko to vieš vybaviť ako sa hovorí pod jednou strechou, len je pravda, že ide dosť o kvalitu tých služieb a toho servisu ;-)
Odpovedať
@yelly1 je to tak, my sme si ich vybrali na zaklade velmi pozitivnych preferencii na nete + solidna cenova ponuka, ale to ostatne......
Odpovedať
@1luki1 na nervičky, to ti verím, ja som rád, že máme Timbermax dosky, že firma nám so všetkým pomohla a že aj montáž spravili, lebo neviem si predstaviť, že by som sa s niekým mal naťahovať alebo dlho čakať. My na čom sme sa dohodli to proste platilo a tak by to podľa mňa malo byť ;-) Len škoda, že to tak nechodí všade :-x
Odpovedať
Profilova fotka
@yelly1 my tiez riesime timbermax robili mi cp na obklad fasady nsjskor na 9 m2 1620€ a tersz to zmenili na 2040€ co je uz prehnana cena ako si ty spokojny ?
Odpovedať
@rebecca1805 ako to myslíš, že zmenili? Na základe čoho sa tá suma navýšila? Ja som nemal problém s ničím, na čom sme sa dohodli to platilo, aj po cenovej stránke aj čo sa montáže týkalo. Mne to vyhovuje, tie peniaze čo som do toho dal si myslím, že boli investované správne, na dobrom mieste 8-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?